Pri izraelskom nálete v pásme Gazy zahynul ozbrojený Palestínčan

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 14:18 • 2 min
Pri izraelskom nálete v pásme Gazy zahynul ozbrojený Palestínčan

TEL AVIV - Pri nálete izraelských vzdušných síl zahynul ozbrojený Palestínčan, ktorý sa priblížil k bezpečnostnému oploteniu na hraniciam medzi pásmom Gazy a Izraelom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády. Palestínske ministerstvo zdravotníctva potvrdilo, že počas náletu, ku ktorému došlo v noci na štvrtok, zahynul 34-ročný muž. Počet obetí aktuálnej vlny palestínskych protestov v pásme Gazy sa tak zvýšil na 20.

 

Izraelská armáda vo svojom vyhlásení uviedla, že nepripustí, aby sa poškodilo pohraničné oplotenie, ktoré chráni bezpečnosť izraelských občanov. Tiež dodala, že operácie proti teroristom zapojeným do útokov budú pokračovať.

 

Palestínčania v pásme Gazy odštartovali minulý piatok šesťtýždňové protesty s požiadavkou, aby sa palestínski utečenci a ich potomkovia mohli vrátiť do svojich pôvodných domovov na území dnešného Izraela. Protestná akcia, ktorá má kulminovať 15. mája, má názov "Veľký pochod návratu".

 

V prvý deň protestov - v piatok 30. marca - prišlo o život najmenej 15 Palestínčanov a ďalších viac ako 750 utrpelo strelné zranenia. Ide o najhoršiu bilanciu potýčok v Gaze od vojny medzi Izraelom a Hamasom z roku 2014.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies