Do kampane Do práce na bicykli sa prihlásilo už 56 samospráv

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 13:47 • 2 min
Do kampane Do práce na bicykli sa prihlásilo už 56 samospráv

BRATISLAVA - Do celonárodnej kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapojilo už 54 samospráv a 185 firiem a organizácií, registrovaných je vyše 800 účastníkov. Piaty ročník kampane sa uskutoční pod mottom Odhodlaj sa zmeniť svoj pohľad na cestu do práce.

slovakia

left justify in out

Cieľom kampane je pútavou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy. Takisto má motivovať aj zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných priestorov na odkladanie bicykla, prípadne k poskytnutiu iných benefitov pre pracovníkov, ktorí dochádzajú do práce na dvoch kolesách. Zároveň sa snaží ostatným ľuďom ukázať, že bicykel môže byť pre mnohých obyvateľov ideálnym spôsobom pri dochádzaní do práce, či už zo zdravotného, ekonomického, alebo dokonca časového hľadiska.

Registrácia tímov do kampane je možná do 5. mája, samosprávy sa musia registrovať do 18. apríla. Zamestnanci alebo študenti so svojimi tímami sa budú môcť do súťaže zapojiť hneď po tom, ako sa do kampane prihlási samospráva, v ktorej majú trvalé bydlisko alebo do nej dochádzajú do zamestnania. Zapojiť sa do kampane nemôžu jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií. Samotná kampaň sa uskutoční od 1. do 31. mája. Najazdené kilometre si budú súťažiaci evidovať na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Ocenené budú samosprávy, v ktorej súťažiaci najazdili spolu najväčší počet kilometrov a tie, v ktorých sa zapojilo najviac súťažiacich. Tohtoročnou novinkou kampane je spustenie aplikácie, ktorá zaznamenáva presné trasy uskutočnených ciest.

"Jedným zo základných motívov tohtoročnej kampane je motivácia zamestnávateľov pre vytváranie vhodných podmienok pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a pomáhajú tak spoluvytvárať kvalitnejší život v našich mestách. Samozrejmosti, akými sú cyklostojany, sprchy či prezliekarne by mali byť štandardnou súčasťou každej slušnej firmy a verejnej inštitúcie. Prípadná ďalšia motivácia zo sociálneho fondu pre tých, ktorí sa rozhodnú nechať auto doma, bude nepochybne vítaná a ocenená všetkými priaznivcami dvoch kolies," uviedol na internetovej stránke kampane Peter Klučka, národný cyklokoordinátor. Piaty ročník celonárodnej kampane vyhlásilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR v spolupráci s občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies