Tony Ferguson sa zranil pred najočakávanejším zápasom tohto roku!

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 11:02 • 2 min
Tony Ferguson sa zranil pred najočakávanejším zápasom tohto roku!

BRATISLAVA - NA UFC 223 sa mali proti sebe postaviť Tony Ferguson a Khabib Nurmagomedov. Pre oboch to mal byť jeden z najdôležitejších zápasov v ich doterajšej kariére.

slovakia

left justify in out

Podľa viacerých odborníkov je Nurmagomedov momentálne najlepším zápasníkom na svete, o tom hovorí aj jeho skóre 25-0! V zápase sa malo bojovať o titul váhy v ktorej je šampiónom Conor McGregor, no kvôli tomu, že je neaktívny už dlhšiu dobu bude opasku pozbavený. Víťaz duelu sa mal stať novým kráľom váhy.
 

Necelý týždeň pred zápasom si však Tony Ferguson zranil koleno, takže do zápasu nemôže nastúpiť. Vedenie UFC muselo veľmi rýchlo reagovať a tak aj spravilo. Podarilo sa im dohodnúť s Maxom Hollowayom šampiónom featherowej váhy aby na poslednú chvíľu do zápasu naskočil.

 

Holloway má pred sebou určite veľkú motiváciu lebo ak porazí mladého Rusa tak bude prvým zápasníkom ktorému sa to doposiaľ podarilo. Druhá vec je, že po výhre by sa stal po McGregorovi iba druhým zápasníkom ktorý panuje jeden čas vo dvoch váhových kategóriách, nakoľko Holloway je featherova váha a Nurmagomedov zápasí v ľahkej váhe.

 

Na otázku či vedenie UFC nerozmýšľalo nad McGregorom ako náhradou namiesto Fergusona odpovedal Dana White: "Nemyslím si, že by Conor vedel spraviť váhu za 6 dní. Bolo by to preňho veľmi ťažké chudnutie. A Conor nepatrí k tým zápasníkom ktorého iba tak hodím proti niekomu. Promócia by potrebovala viacej času, z čoho teraz máme málo. Podľa mňa by sa mohol vrátiť v septembri proti teraz bojujúcim chalanom."

 

White ešte prezradil, že McGregor aj Ferguson budú po víkendovom zápase bez opasku: "Všetko pôjde preč. Víťaz víkendového duelu sa stáva pravým, nesporným šampiónom váhy."

 

Nechajme sa teda prekvapiť ako to celé dopadne. Každopádne pre fanúšikov MMA bude aj tento zápas ozajstnou čerešničkou na torte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies