Piata najväčšia burza sveta Bitfinex sa chce presťahovať do Švajčiarska

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 21:15 • 2 min
Piata najväčšia burza sveta Bitfinex sa chce presťahovať do Švajčiarska

ZUG – Bitfinex, piata najväčšia kryptoburza na svete z hľadiska objemu obchodov, ktorá momentálne sídli na Britských Panenských ostrovoch, zvažuje presunúť svoju činnosť do mesta Zug vo Švajčiarsku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ burzy Bitfinex Jean Louis van der Velde potvrdil tieto plány pre švajčiarske finančné noviny Handelszeitung. Vedenie spoločnosti Bitfinex sa niekoľkokrát stretlo so Štátnym sekretariátom pre medzinárodné financie SIF.

 

"Hľadáme nové sídlo pre spoločnosť Bitfinex a materskú spoločnosť iFinex, kde by sme chceli zlúčiť operácie, ktoré sme predtým vykonávali na niekoľkých miestach," povedal Van der Velde.

 

img

 

Švajčiarsky odborníci, ktorí sú oboznámení s touto záležitosťou, hovoria, že spoločnosť Bitfinex bude pri presune z Britských Panenských ostrovov zriadená ako akciová spoločnosť a bude oddelená od materskej spoločnosti iFinex. Súčasné vedenie na čele s Van der Veldeom sa rovnako plánuje usadiť vo Švajčiarsku. V budúcnosti by vo Švajčiarsku pôsobili aj právne, finančné a technické oddelenie.

 

Burza zvažuje aj Londýn ako možnú alternatívu, ale Švajčiarsko je na vrchole zoznamu jurisdikcií, povedal van der Velde pre Handelszeitung. Dodal, že burza je pripravená spolupracovať so švajčiarskymi regulačnými orgánmi. "Chceme byť najtransparentnejšou zo všetkých kryptobúrz a splniť požiadavky švajčiarskeho regulátora."

 

img

 

Zug sa javí ako atraktívna lokalita pre rôzne krypto spoločnosti, keď v tomto meste sídlia aj spoločnosti ako Xapo, ShapeShift, Monetas a Etherisc. Okrem nich sa tu nachádza aj Ethereum Foundation a jej vedenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies