Cena Bitcoinu opäť klesá. Prepadol sa až na 6 600 USD

NETKY.SK • 30 Marec 2018, 16:59 • 2 min
Cena Bitcoinu opäť klesá. Prepadol sa až na 6 600 USD

Celková trhová kapitalizácia kryptomien klesla na 253 miliárd USD. V priebehu týždňa teda celková trhová kapitalizácia klesla až o 100 miliárd USD. Ceny hlavných kryptomien ako sú Bitcoin, Ethereum, Ripple a Bitcoin Cash klesli o 30%.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pokles pokračuje

 

Za posledných 24 hodín klesla cena Bitcoinu zo 7 900 USD na 6 600 USD, čo predstavuje pokles o 12,6%. Ethereum, Ripple a Bitcoin Cash klesli o viac ako 12%. Trh stratil viac ako 40 miliárd USD v priebehu dvoch dní.

 

Ako Bitcoin, tak aj trh s kryptomenami nezaznamenali takýto pokles od začiatku februára, kedy cena Bitcoinu klesla na 6 000 USD. Po dosiahnutí dna na úrovni 6 000 USD sa cena Bitcoinu zvýšila na 12 000 USD a dosiahla až 14 000 USD.

 

Napriek tomu, že Bitcoin preukázal určitý odpor na hodnote 6 600 USD, preukázal aj minimálne známky zotavenia. Objemy na väčšine búrz vrátane Binance, Bitfinex, Bithumb, Bitflyer a Upbit zostávajú relatívne nízke. Avšak objemy na termínových trhoch sa zintenzívňujú, ako už predtým uviedla CCN.

 

Niekoľko analytikov vrátane Toma Leeho uviedlo, že Bitcoin bude rásť a do konca roka dosiahne úroveň 20 000 USD. Trh teda môže v nasledujúcich mesiacoch iniciovať strednodobé oživenie.

 

Generálny riaditeľ spoločnosti Abra Bill Barhydt uviedol:

 

„V súčasnej dobe nie sú v obchodoch s kryptomenami žiadne inštitucionálne peniaze zo západu. Akonáhle začne prichádzať veľká časť západných peňazí, treba si dávať pozor.“

 

Vzhľadom na nedostatok objemou obchodov je pravdepodobné, že trh s kryptomenami môže naďalej klesať v najbližších dňoch. Avšak, ak Bitcoin nedokáže udržať svoje objemy a cena najvýznamnejšej kryptomeny na trhu klesne pod hranicu 6 000 USD, mohlo by to viesť k ďalšiemu poklesu celého trhu.

 

Odkiaľ sa berie trh?

 

Barhydt uviedol, že inštitucionálni investori a investičné spoločnosti ešte stále aktívne hľadajú spôsoby, ako vstúpiť na trh s kryptomenami. Zdôraznil, že najlepšie bude vstúpiť na trh, keď sa celkový trh s kryptomenami stabilizuje a extrémna volatilita Bitcoinu a aj ostatných digitálnych mien ustúpi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies