Videoklip oslavujúcu Putina ako "spasiteľa národa" je hitom internetu

NETKY.SK • 9 Február 2012, 22:51 • 2 min
Videoklip oslavujúcu Putina ako "spasiteľa národa" je hitom internetu

Videoklip oslavujúcu Putina ako "spasiteľa národa" je hitom internetu

slovakia

left justify in out

imgUž pol milióna ľudí si od utorka na internete pozrelo hudobný videoklip nazvaný stručne VVP (Vladimir Vladimirovič Putin), v ktorom málo známy tadžický spevák ospevuje Vladimira Putina ako "záchrancu, spasiteľa, neúnavného agenta, športovca a syna národa". 
      Oslavnú pieseň si notujú nielen stúpenci Putina, ale - ironicky - aj jeho odporcovia. Dokonca ju podľa spravodajkyne Českého rozhlasu označujú za historického víťaza "súťaže" o najlepší antiputinovský klip. 
      Pieseň odvysielala v najsledovanejšom rannom spravodajstve aj rozhlasová stanica Echo Moskvy s odôvodnením, že o taký "skvost" nemôže poslucháčov pripraviť. Vypočuť si ju možno na internete na viacerých stránkach, napríklad aj na https://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/rusove-se-bavi-videem-kte re-oslavuje-spasitele-naroda-putina--1015798
      Bývalý sovietsky vodca Michail Gorbačov dnes povedal, že premiér Vladimir Putin sa ako vodca Ruska "vyčerpal" a jeho neschopnosť zmeniť politický systém Kremľa môže vyvolať ďalšie rozsiahle protesty. 
      Putin, ktorý bol prezidentom Ruska v rokoch 2000-08, takmer isto zvíťazí v nadchádzajúcich marcových voľbách, a to i napriek nedávnym pouličným protestom opozície, najväčším od rozpadu Sovietskeho zväzu, poznamenáva agentúra AP.
      Gorbačov dnes povedal, že ak Putin nezmení systém, ktorý vybudoval, "všetko sa skončí na námestiach miest". Strojca sovietskej "perestrojky" nedávny vyzval Kremeľ, aby anuloval výsledky decembrových parlamentných volieb, ktoré vyústili v protesty. 
      Gorbačov, ktorého vláda v rokoch 1985-91 sa skončila rozpadom Sovietskeho zväzu, je obdivovaný v zahraničí, v Rusku je však v považovaný za nevýznamného pre súčasnú politiku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies