Bugár zatiaľ nevidí dôvod na predčasné voľby, Paška túto možnosť nevylúčil

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 14:20 • 2 min
Bugár zatiaľ nevidí dôvod na predčasné voľby, Paška túto možnosť nevylúčil

BRATISLAVA - Líder koaličného Mostu-Híd Béla Bugár zatiaľ nevidí dôvod na predčasné voľby, keďže 79 poslancov NR SR jasne vyjadrilo podporu novej vláde.

slovakia

left justify in out

O ďalšom postupe sa popoludní poradí Koaličná rada. Povedal to novinárom potom, ako prezident Andrej Kiska odmietol vymenovať novú vládu Petra Pellegriniho (Smer-SD) a dezignovaného premiéra požiadal o nový návrh ministrov. V súvislosti s tým, že jednou z problematických nominácií mal byť Jozef Ráž ml. na post ministra vnútra, Bugár zdôraznil, že jeho strana tohto človeka akceptovala.

 

Nevie ani o tom, že by problémom pre prezidenta mali byť navrhovaní vicepremiér pre investície Richard Raši (Smer-SD) a zotrvanie Jána Richtera (Smer-SD) na poste ministra práce. "My nie sme z Marsu, žijeme v realite. Vy si myslíte, že prezident nám zavolal a povedal, že kto je problém? Nie. Dnes niečo povedal a budeme mať koaličné rokovanie. Ak dôjdeme k riešeniu, dáme vedieť," uistil.

 

img

 

To, že by cieľom Kisku bolo vytvorenie úradníckej vlády, si Bugár nemyslí. "Je viac alternatív, verte mi," dodal. Predstavitelia Smeru-SD sa zatiaľ k situácii nevyjadrili.

 

Dezignovaný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) bude mať pri výbere nových kandidátov na ministrov ťažkú úlohu, lebo nároky prezidenta Andreja Kisku je dosť ťažké naplniť, myslí si prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška. Ten taktiež nevylúčil možnosť, že sa Smer-SD rozhodne ísť cestou predčasných volieb.

 

"Som presvedčený, že Pellegrini sa požiadavky prezidenta bude snažiť naplniť a bude na to potrebovať dlhší čas. Je však možné, že práve táto požiadavka Andreja Kisku bude smerovať možno k tomu, že strana Smer-SD sa rozhodne pre iné riešenie súčasnej politickej krízy, ktoré môže smerovať až k predčasným voľbám," pripustil Paška.

 

img

 

Myslí si totiž, že ak by Smer-SD musel menovať do vlády odborníkov, ktorí nemajú žiaden vzťah k súčasným štruktúram Smeru-SD, znamenalo by to, že si strana nemôže uplatniť svoje právo zúčastniť sa na vládnutí svojimi nominantami, napriek tomu, že zvíťazili výrazne vo voľbách.

 

Prezident Kiska v utorok oznámil, že nevymenuje novú vládu v zložení, v akom ju navrhol Pellegrini. Dezignovanému premiérovi zároveň tlmočil konkrétne výhrady a požiadal ho, aby do piatka (23.3.) navrhol novú zostavu nominantov na členov kabinetu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies