Barcelona chce v osemfinále zabudnúť na prehru s Osasuno

NETKY.SK • 13 Február 2012, 11:55 • 2 min
Barcelona chce v osemfinále zabudnúť na prehru s Osasuno

Barcelona chce v osemfinále zabudnúť na prehru s Osasuno - Futbal Úvodnými dvoma zápasmi odštartuje v utorok vyraďovacia časť futbalovej Ligy majstrov 2011/2012. V osemfinále, hranom na dva zápasy systémom doma-vonku, na seba najskôr narazia Olympique Lyo

slovakia

left justify in out

img

Úvodnými dvoma zápasmi odštartuje v utorok vyraďovacia časť futbalovej Ligy majstrov 2011/2012. V osemfinále, hranom na dva zápasy systémom doma-vonku, na seba najskôr narazia Olympique Lyon s APOEL-om Nikózia. Úradujúci šampión FC Barcelona si zase zmeria sily s Bayerom Leverkusen.
      Francúzsky Lyon obsadil v rámci skupinovej fázy v D-skupine druhé miesto za Realom Madrid, zatiaľ čo cyperský klub z Nikózie, ktorý počas doterajšej spanilej jazdy najprestížnejšou pohárovou súťažou vyradil aj bratislavský Slovan, triumfoval v G-skupine. Lyon patrí v poslednej dekáde k najúspešnejším francúzskym klubom, všetkých svojich sedem titulov získal v rokoch 2002 až 2008. Hoci sa mu v prebiehajúcej sezóne až tak nedarí, keď na vedúci Paríž St. Germain stráca už 11 bodov, v klubovom rebríčku Európskej futbalovej únie (UEFA) mu naďalej patrí 9. miesto. Pred dvoma rokmi sa Lyon prebojoval až do semifinále Ligy majstrov.
      Cyperčania, ktorých rozpočet nedosahuje ani polovicu sumy, ktorú berie kamerunský útočník Samuel Eto'o v ruskom klube Anži Machačkala historický, si úspech v podobe postupu do vyraďovacej fázy cenia, no smerom k ďalším zápasom nešetria optimizmom. "Nemáme čo stratiť, vydáme zo seba to najlepšie. Je pre nás česť a zároveň fantázia, že náš malý klub sa prebojoval tak ďaleko. Dosiahli sme niečo, o čom sa nám pred pár mesiacmi ani len nesnívalo," uviedol hovorca APOEL-u Panikos Hadjiliasis v rozhovore pre agentúru dpa.
      Suverén H-skupiny si v súboji s Leverkusenom bude chcieť napraviť chuť i renomé po prekvapujúcej sobotňajšej prehre 2:3 s Osasunou v rámci španielskej Primery Division. Barcelona v dôsledku prehry stráca na vedúci Real Madrid už priepastných 10 bodov, v dueli s neúspešným finalistom LM zo sezóny 2001/2002 bude napriek tomu jasným favoritom. "Musíme zabudnúť na to, čo sa stalo v Pamplone a začať sa koncentrovať na zápas v Leverkusene. Bude to pre nás veľmi dôležitý zápas," uviedol kapitán katalánskeho veľkoklubu Carles Puyol.
      Barcelona prehrala v Nemecku naposledy v sezóne 2000/2001, keď si práve z ihriska Leverkusenu odviezla výsledok 1:2. Odvtedy však ťahá šnúru siedmich zápasov bez prehry. Španielsky tím odcestuje do mesta na brehu rieky Rýn bez dlhodobo zranenej trojice David Villa, Ibrahim Afellay a Andreu Fontas. Tréner Pep Guardiola, ktorý v lige šetril viaceré opory, naopak už môže počítať s Andresom Iniestom, Pedrom a pripravený by mal byť už aj Sergio Busquets.

      program osemfinále LM 2011/2012, utorok 14. februára (oba výkopy 20.45 SEČ):
      Olympique Lyon - APOEL Nikózia /rozhoduje: Paolo Tagliavento (Tal.)/
      Bayer Leverkusen - FC Barcelona /rozhoduje: Craig Thomson (Škót.)/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies