AKTUALIZOVANÉ Podpálili sídlo strany Smer-SD v Žiline. Násilie nie je riešenie, reaguje Smer

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 13:20 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Podpálili sídlo strany Smer-SD v Žiline. Násilie nie je riešenie, reaguje Smer

Podľa dostupných informácií niekto hodil na prístrešok horiacu pneumatiku. Oheň sa odtiaľ rozšíril na strechu budovy a do vnútorných miestností. Krajský predseda strany Smer-SD to považuje za dôsledok vybičovanej atmosféry v spoločnosti. Vedenie strany v oficiálnom vyhlásení vyzýva ľudí, ktorí chcú prezentovať svoj názor, aby tak urobili pokojným a demokratickým spôsobom a zároveň vyzýva všetkých slušných ľudí, aby odsúdili akékoľvek prejavy násilia alebo trestných činov.

slovakia

left justify in out

"Hasiči boli včera pred polnocou vyslaní k požiaru budovy na Komenského ulici v Žiline. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horí časť strechy a je zadymené podkrovie. Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu do 20 minút od príchodu a úplne zlikvidovať pred druhou hodinou ráno. Pri udalosti nedošlo k žiadnym zraneniam, zasahovalo 10 hasičov so 4nks techniky z hasičskej stanice v Žiline. Príčinou vzniku požiaru bolo pravdepodobne úmyselné konanie neznámej osoby," informovala netky Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

 

img

Altánok zhorel do tla. Foto: TASR

 

 

Na krajskej centrále blízko centra Žiliny sa objavili aj hanlivé nápisy. Polícia už prípad požiaru na Komenského ulici rieši. "Momentálne vykonávame procesné úkony, začali sme trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

 

 

img

Horela aj strecha. Foto: 

 

 

Krajský predseda strany Smer-SD Ján Podmanický považuje čin za dôsledok atmosféry v spoločnosti vybičovanej aktuálnymi udalosťami. „V demokracii by sa spory mali riešiť ústavným, kultivovaným spôsobom. Toto nie je cesta, ako vyjadrovať svoj názor a treba to odsúdiť,“ povedal Podmanický pre myzilina.sme.sk.

 

Predpokladá, že išlo o individuálny čin jednotlivca. „Nechcem o tom špekulovať, pretože sa nestalo nič vážnejšie.“

 

K incidentu sa vyjadrila aj centrála strany Smer-SD.  "Pokus o podpálenie centrály politickej strany SMER - SD v žilinskom kraji je v demokratickom štáte neprijateľný a vedenie strany SMER - SD, ako aj všetci poslanci NR SR, predstavitelia, členovia a sympatizanti tejto strany ho jednoznačne odsudzujú. Strana SMER - SD vníma tento trestný čin ako krok radikálov, ktorí sa snažia zneužiť súčasnú politickú situáciu na destabilizáciu krajiny a demokratického systému, v ktorom môže každý človek slobodne a bez strachu prezentovať svoj názor a zasadiť sa za jeho presadenie demokratickými metódami.," píše sa v stanovisku, ktoré nám zaslali.


 "Vedenie strany SMER - sociálna demokracia verejne vyzýva všetkých ľudí, ktorí chcú prezentovať svoj názor, aby tak urobili pokojným a demokratickým spôsobom a zároveň vyzýva všetkých slušných ľudí, aby odsúdili akékoľvek prejavy násilia alebo trestných činov. Veríme, že polícia sa bude venovať aj tomuto prípadu a osoby zodpovedné za tento čin budú potrestané," vyzýva strana Smer-SD vo svojom vyhlásení.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies