Dokument o pápežovi Františkovi uvidia v USA v máji, v Nemecku v júni

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 23:03 • 2 min
Dokument o pápežovi Františkovi uvidia v USA v máji, v Nemecku v júni

VATIKÁN - Dokumentárny film o pápežovi Františkovi "Pope Francis: A Man Of His Word", ktorý z iniciatívy Svätej stolice nakrútil renomovaný nemecký režisér Wim Wenders, príde do amerických kín 18. mája a v júni ho začnú premietať aj kiná v spolkovej republike. S odvolaním sa na vatikánske zdroje o tom informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobného čestného doktora teológie Wima Wendersa, rodáka z Düsseldorfu preslávili popri hraných filmoch ako napríklad Paríž, Texas, ocenený Zlatou palmou na MFF v Cannes, alebo Nebo nad Berlínom aj dokumentárne snímky vrátane filmu Buena Vista Social Club. Filmár je laureátom značného počtu festivalových a iných cien, a to nielen nemeckých, ale aj britských, francúzskych či talianskych.

 

"Pápež František je žijúcim príkladom muža, ktorý si stojí za tým, čo hovorí. V našom filme odpovie na mnohé otázky - priamo, spontánne a celkom otvorene, zoči-voči divákovi," povedal počas nakrúcania Wim Wenders, ktorý vďaka ústretovosti Vatikánu absolvoval s pontifikom niekoľko dlhých rozhovorov.

 

Pápež František, ktorý približuje vo filme svoju životnú púť, hovorí v dokumente o témach ako bieda, násilie, ekologická zodpovednosť, migrácia, konzum či sociálna spravodlivosť.

 

Vlani prišiel do slovenských kín hraný film o argentínskom pápežovi, v ktorom hlavu katolíckej cirkvi stvárnil argentínsky herec Darío Grandinetti. Termín uvedenia Wendersovho dokumentu v SR zatiaľ nie je známy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies