SP: V super-G Weiratherová, Vlhová bez bodov, no sľubne do kombinácie

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 12:27 • 2 min
SP: V super-G Weiratherová, Vlhová bez bodov, no sľubne do kombinácie

CRANS MONTANA - Lichtenštajnská zjazdárka Tina Weiratherová vyhrala v sobotu superobrovský slalom Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane.

slovakia

left justify in out

Svoj deviaty triumf v pretekoch seriálu slávila s náskokom 36 stotín pred Rakúšankou Annou Veithovou, tretia bola domáca Wendy Holdenerová (+0,38 s). Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa umiestnila na 40. priečke mimo bodovanej 30-ky so stratou 1,98 s.

 

Weiratherová sa najlepšie vyrovnala s nástrahami selektívneho terénu rafinovaným prístupom. Aerodynamiku nevyužívala za každú cenu a na strmých previs do poloskokov v dolnej časti svahu išla v strategickej línii, takže nestrácala rýchlosť hranením lyží. Naopak, príliš agresívne a hlboké oblúky sa v nepokojnej dolnej časti stali osudnými pre spolufavoritky na čele s Taliankou Sofiou Goggiovou. Ani Švajčiarke Lare Gutovej stopa nevyšla a tak predposledný super-G sezóny ju pripravil o vedenie v priebežnom poradí disciplíny. Do finálovej súťaže v Aare pôjde s náskokom 46 bodov Weiratherová, ktorej na malý glóbus stačí tretie miesto bez ohľadu na výsledok rivalky, resp. aj siedme miesto, ak Gutová nevyhrá.

 

Na štarte chýbali - okrem snoubordingovo zaneprázdnenej olympijskej šampiónky Ester Ledeckej - americké favoritky Lindsey Vonnová a suverénne vedúca pretekárka SP Mikaela Shfiffrinová. A tak sa šance chopila domáca obľúbenkyňa Wendy Holdenerová, jej výkon, takisto výkon krajanky Michelle Gisinovej boli veľkým prísľubom pre nedeľňajšiu kombináciu. Gisinová ako olympijská víťazka v disciplíne zjazdárskej všestrannosti skončila štvrtá a obe Švajčiarky by vzhľadom na svoje slalomové zručnosti nemali mať konkurenciu. Pri neúčasti Shiffrinovej a vzhľadom na okolnosti super-G a špecifiká husto naložených bránok mohla mať pódiové ambície aj Petra Vlhová, v olympijskom Pjongčangu v kombinácii piata. Ak by v nedeľňajšej jazde superobrovského slalomu zašla približne ako v sobotu, v slalome by nemal byť pre ňu problém zmazať manko na akúkoľvek súperku okrem oboch Švajčiarok, v prípade Slovenkinej optimálnej slalomovej jazdy by nemali byť ostatné pretekárky tvrdým orieškom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies