VIDEO Silný príbeh: Muž ochrnul na všetky končatiny, napriek tomu dokončil medicínu a teraz lieči ľudí

NETKY.SK • 27 Február 2018, 13:49 • 2 min
VIDEO Silný príbeh: Muž ochrnul na všetky končatiny, napriek tomu dokončil medicínu a teraz lieči ľudí

Tridsaťtriročný Dinesh Palipana, pochádzajúci z mesta Gold Coast v austrálskom štáte Queensland, utrpel v roku 2010 vážnu nehodu, pri ktorej si poškodil miechu a zo dňa na deň sa stal kvadruplegikom. Ani to ho však neodradilo od dokončenia štúdií, vďaka čomu sa neskôr mohol stať lekárom.

slovakia

left justify in out

Palipana mal iba 25 rokov, keď sa stal účastníkom dopravnej nehody, ktorá mu úplne zmenila život, píše server Novinky.cz. Pri kolízii si vážne poranil miechu, čo spôsobilo ochrnutie jeho dolných a čiastočne aj horných končatín.

 

 

Tragédia ho však nezlomila a aj keď ho mnohí odrádzali, vďaka silnej vôli sa mu podarilo dokončiť štúdium medicíny. "Spomínam si, ako mi jeden lekár hovoril, že ma moje pacientky nikdy nebudú brať vážne. Vedel som však, že keď to aspoň neskúsim, tak to budem do smrti ľutovať," povedal Daily Mailu. 

 

 

Teraz to neľutuje, pretože sa z neho stal prvý kvadruplegický lekár v štáte Queensland a druhý v celej Austrálii. Telesne postihnutí jedinci to v tomto prípade vôbec nemajú jednoduché. Predsudky im často bránia v integrácii do pracovného života. Jeho príbeh by však mohol zmeniť nazeranie spoločnosti na kvadruplegikov.

 

Ako lekár je teraz zamestnaný v nemocnici Gold Coast Hospital a tvrdí, že väčšina jeho kolegov nemá s jeho postihnutím žiadny problém. "Medicína je do značnej miery kognitívna. Keď zvládnete používať mozog, stále môžete prispieť veľkou mierou," uzavrel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies