Na účet mu omylom prišli dva bilióny eur! Čo s nimi spravil?

NETKY.SK • 19 Február 2018, 07:00 • 2 min
Na účet mu omylom prišli dva bilióny eur! Čo s nimi spravil?

Keď si Belgičan Luc Mahieux otvoril nedávno elektronické bankovníctvo, nestačil sa čudovať. Na účet mu totiž dorazila suma o pár stoviek prevyšujúca dva bilióny eur! Vďaka tejto chybe sa stal na chvíľu najbohatším mužom sveta.

slovakia

left justify in out

Obyčajný muž z obyčajného mesta sa na niekoľko dní stal stredom pozornosti celého Belgicka, píše server Novinky.cz. Keď si v stredu 7. februára otvoril svoj internet banking, zistil, že na účet mu prišlo neuveriteľné množstvo peňazí - presne 2 000 000 000 349 eur, slovom dva bilióny, alebo ak chcete tisíc krát 2 miliardy eur plus 349 ako sprepitné. 

 

Mahieuxovi bolo hneď jasné, že sa stala chyba. Celý problém vznikol, keď na jednej internetovej stránke zverejnil detaily svojej karty. "Bola to renomovaná a dôveryhodná stránka, takže som si myslel, že je to bezpečné," povedal belgickej televízii RTL-TVI.

 

Čoskoro zistil, že stránky si každý mesiac strhávajú 35 eur, čo však bola platba na tri mesiace. Rozhodol sa teda zrušiť svoj účet na stránke a následkom toho mu na účet v banke prišla táto závratná suma.

 

Belgičan okamžite skontaktoval banku a nechal si zablokovať kartu. Obával sa totiž, že by mohol byť cieľom podvodu či hackerského útoku. Minulý piatok sa všetko vyriešilo a Luc  prestal byť nabohatším mužom sveta. Tým zostáva Bill Gates s 86 miliardami dolárov.

 

"Rád by som dodal pre všetkých svojich budúcich priateľov, že žiadne peniaze nemám," s humorom uzavrel celú kurióznu epizódu na svojom facebookovom účte Mahieux.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies