Dlho očakávaný comeback sa Serene príliš nevydaril

NETKY.SK • 12 Február 2018, 11:56 • 2 min
Dlho očakávaný comeback sa Serene príliš nevydaril

ASHEVILLE - Americká tenistka Serena Williamsová sa v nedeľu vrátila do oficiálneho súťažného diania po 13 mesiacoch odmlky a septembrovom pôrode. Udialo sa to relatívne nenápadne vo fedcupovej štvorhre už bez vplyvu na postup a comeback hviezdy priniesol nezdar.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročná Serena a jej o rok staršia sestra Venus prehrali s Lesley Kerkhoveovou a Demi Schuursovou 2:6, 3:6, trofej obhajujúce USA však v Asheville viedli nad Holandskom nezvratne 3:0 vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny, zvíťazili teda "len" 3:1. V aprílovom semifinále sa Spojené štáty americké predstavia vo Francúzsku. Serena a Venus hrali spoločnú štvorhru vo Fed Cupe prvý raz od roku 2003.

"Bolo naozaj výnimočné byť nazad a ešte k tomu v spoločnosti Venus. Sme šťastné, že náš tím postúpil," povedala podľa webu MS družstiev ITF niekdajšia jednotka oboch renkingov WTA Serena, ktorej v hľadisku fandili aj manžel Alexis Ohanian a 5-mesačná dcérka Olympia.

Tridsiateho decembra 2017 si S. Williamsová zahrala ukážkový duel proti Lotyške Jelene Ostapenkovej (2:6, 6:3, 5:10 /zápasový tajbrejk/) v rámci exhibičného podujatia Mubadala World Tennis Championship v Abú Zabí v SAE, ale napokon sa pre nedostatočnú pripravenosť rozhodla neobhajovať titul na januárových melbournských Australian Open, svoj 23. grandslamový singlový, čím figuruje na prvej pozícii v tzv. Open Ere pred Nemkou Steffi Grafovou (22), prenasleduje Austrálčanku Margaret Courtovú (24) z dávnejšieho obdobia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies