Belgický senátor: Elity manipulujú štatistiky. Migrantov je viac, ako hovoria

NETKY.SK • 11 Február 2018, 06:00 • 2 min
Belgický senátor: Elity manipulujú štatistiky. Migrantov je viac, ako hovoria

Významný belgický senátor Alain Destexhe tvrdí, že elity uskutočňujú transformáciu belgickej spoločnosti bez verejnej debaty a manipulujú so štatistikami skutočného počtu cudzincov v krajine. V článku v Le Figaro tvrdí, že tieto elity, ktoré dominujú univerzitám, neziskovkám, verejným inštitúciám a médiám, skrývajú čísla demografických zmien pred ľuďmi v celej Európe.

slovakia

left justify in out

"Rovnako ako Francúzsko, aj Belgicko sa zmenilo v relatívne krátkom čase a stalo sa národom masovej migrácie bez akejkoľvek verejnej debaty," upozorňuje senátor a dodáva, že populácia v krajine vzrástla z 10,2 milióna na 11,3 milióna vďaka migrantom.

 

Destexhe, ktorý je povolaním doktor a bol prvým generálnym tajomníkom organizácie Lekári bez hraníc, tvrdí, že medzi rokmi 2000 a 2010 bol stav čistej migrácie do Belgicka deväťkrát vyšší než do Holandska, štyrikrát vyšší než do Francúzska a Nemecka a vyšší aj než do USA. Táto realita je však pred ľuďmi zamlčovaná, píše server Stredoevropan.cz.

 

"Pretože je dané, že masová migrácia musí byť Belgicku vnútená a médiá, ktoré rozhodujú, o čom môžu ľudia hovoriť, sú opatrné pri zverejňovaní štatistík, ktoré by mohli spustiť poplach," tvrdí.

 

Média podľa neho píšu o migrácii vždy len v podobe za jeden rok a radi si vyberajú porovnanie rokov, kde bola migrácia oproti predchádzajúcemu roku nižšia. Nikdy však neukážu stav za 10 alebo 20 rokov v kuse. Vraj aj Eurostat, štatistická agentúŕa EÚ, mieša dáta s ideológiou, keď tvrdí, že masová migrácia je dobrá pre Európu a je jej treba viac.

 

Tiež sa vraj často vytvára dojem, že väčšina migrácie do Belgicka ide z Európy. Európania sa však z dlhodobého hľadiska vracajú domov, kým Maročania, Alžírčania a Turci majú tendenciu zostať v Belgicku navždy.

 

Belgicko,je tak už teraz jednou z najhustejšie zaľudnených krajín v Európe a jeho populácia má v ďalších desaťročiach narásť o niekoľko miliónov. S tým je však spojených mnoho sociálnych problémov. 90 percent príjemcov podpory v Bruseli sú vraj migranti. Vysoký počet ľudí vytvára tlak na služby, zdravotníctvo a verejnú dopravu. 

 

"Školy museli za posledných desať rokov vytvoriť 40-tisíc nových pracovnýcjh miest a o s tým spojených nákladoch sa vôbec nediskutuje a ak, tak nie v súvislosti s migráciou."

 

Destexhe na záver svojho článku vyzýva k poctivej prezentácii migračných štatistík a debate o nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies