Zákerné pytliactvo v Afrike: Slonom otravujú vodu v napájadlách kyanidom

NETKY.SK • 1 Február 2018, 18:05 • 2 min
Zákerné pytliactvo v Afrike: Slonom otravujú vodu v napájadlách kyanidom

HARARE - V Zimbabwe našli ďalšie štyri usmrtené slony, ktorým chýbali kly. Podobne ako pri viacerých podobných nálezoch v minulosti však zvieratá neboli zastrelené, ale otrávené kyanidom.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je to pytliakmi stále častejšie využívaný spôsob ich usmrtenia. Ako informoval Tinashe Farawo, hovorca Národných parkov Zimbabwe, štyri zabité slony našli v Národnom parku Hwange 25. januára. Pytliaci podľa neho využívajú obdobie sucha na to, aby otrávili kyanidom aj tie vodné plochy, ktoré nevyschli. Dokonca sa objavujú aj prípady, že injekciou napúšťajú kyanid do pomarančov a tekvíc, obľúbenej slonej potravy.

Trávenie slonov kyanidom využívajú pytliaci stále častejšie najmä preto, lebo pri tomto spôsobe pytliactva je menšia šanca, že ich chytia. Pri tradičnom love puškami naopak riskujú, že ich strážcovia parku budú počuť aj na veľkú vzdialenosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies