ÚVO posilňuje spoluprácu s krajinami V4, Hlivák podpísal memorandum s českými partnermi

NETKY.SK • 26 Január 2018, 14:33 • 2 min
ÚVO posilňuje spoluprácu s krajinami V4, Hlivák podpísal memorandum s českými partnermi

BRATISLAVA - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) posilňuje spoluprácu s partnerskými úradmi krajín V4.

slovakia

left justify in out

Predseda úradu Miroslav Hlivák v piatok podpísal v Brne memorandum o spolupráci s predsedom Úradu pre ochranu hospodárskej súťaže Petrom Rafajom. "Prehĺbenie spolupráce krajín V4 považujem za kľúčové pre lepšie presadzovanie našich záujmov na pôde Európskej únie, či už pri kreovaní smerníc pre verejné obstarávanie alebo podpore sekundárnych politík vo verejnom obstarávaní," priblížil Hlivák.

 

Spolupráca ÚVO v rámci krajín V4 sa rozbieha s českými partnermi. "Naša spolupráca sa sústredí najmä na oblasť legislatívy, rozhodovacej praxe, prípravy informačných a metodologických materiálov a organizácie spoločných školení za účelom výmeny získaných poznatkov," objasnil predseda ÚVO s tým, že by sa tak mala podporovať výkonnosť hospodárstva oboch krajín a posilňovať transparentnosť vo verejnom obstarávaní.

 

Medzinárodná spolupráca by mala podľa Hliváka zabezpečiť dôslednejšiu ochranu hospodárskej súťaže a efektívne vynakladanie verejných prostriedkov. "Počas nasledujúcich mesiacov chceme podpísať podobné memorandá s partnerskými orgánmi v Poľsku a Maďarsku. Je to súčasť prípravy úradu pod mojím vedením na predsedníctvo Slovenska v rámci Vyšehradskej skupiny, ktorého sa ujmeme v druhej polovici tohto roka," uzavrel Hlivák.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies