VIDEO Na Floride ratovali lamantína, ktorý si obliekol záchrannú vestu

NETKY.SK • 26 Január 2018, 07:09 • 2 min
VIDEO Na Floride ratovali lamantína, ktorý si obliekol záchrannú vestu

Americkí ochrancovia zvierat vo voľnej prírode mali v stredu nezvyčajnú úlohu - museli vyslobodiť lamantína zo záchrannej vesty. Mláďa vodného cicavca sa do oranžovej vesty nešikovne oblieklo a bezradne plávalo pri floridskom pobreží.

slovakia

left justify in out

Okolidúci sa najprv domnievali, že záchranná vesta si voľne pláva po hladine, po chvíli však zistili, že si ju navlieklo mláďa lamantína, píše server Novinky.cz. Pomôcť mu prišli ochrancovia zvierat v divokej prírode z agentúry Wild Life Conservation Commission, ktorý mláďa morskej kravy (ako sa cicavec prezýva) chytili do siete a následne dostali na súš. 

 

Biológ Amber Howell povedal, že zviera bolo kvôli záchrannej veste odlúčené od matky, a tak sa chceli uistiť, že je dostatočne veľké a zdravé, aby sa o seba dokázalo postarať. Po krátkej prehliadke mu k telu pre istotu pripevnili čip a vypustili späť do mora.

 

Ako sa lamantínovi podarilo dostať do záchrannej vesty, netušia ani odborníci. "Sú to veľmi zvedavé zvieratká. Hrajú sa so všetkým, čo vo vode nájdu. Ako si však navlieklo záchrannú vestu, nevieme. Zdá sa však, že mu perfektne sadla," zavtipkoval Howell pre server CBS Miami. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies