Orange Slovensko preinvestuje v tomto roku minimálne 50 miliónov eur

NETKY.SK • 9 Marec 2012, 08:02 • 2 min
Orange Slovensko preinvestuje v tomto roku minimálne 50 miliónov eur

Orange Slovensko preinvestuje v tomto roku minimálne 50 miliónov eur - Slovensko Konkurencia, regulácia a investície - boli tri rozhodujúce faktory, ktoré ovplyvnili celkové hospodárske výsledky telekomunikačného operátora Orange Slovensko za minulý rok.

slovakia

left justify in out

img

Konkurencia, regulácia a investície - boli tri rozhodujúce faktory, ktoré ovplyvnili celkové hospodárske výsledky telekomunikačného operátora Orange Slovensko za minulý rok. Napriek tomu sa však firme podarilo udržať vedúce postavenie na slovenskom telekomunikačnom trhu. Uviedol to dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi generálny riaditeľ spoločnosti Pavol Lančarič.
      Výnosy podniku za vlaňajšok predstavovali 729 miliónov eur a čistý zisk 316 miliónov eur. Napriek skutočnosti, že miera odlevu zákazníkov fakturovanej hlasovej služby bola 7,4 %, ide o najnižší odlev v rámci celej skupiny Orange. V spoločnosti zaevidovali aj medziročný pokles portácií (prenesenie čísla k inému operátorovi). V relatívne nasýtenom trhu možno považovať za úspech aj nárast celkového počtu zákazníkov o takmer 2,3 %.
      V tomto roku sa podnik v oblasti investícií sústredí na ďalšie rozširovanie kapacity dátovej siete a jej ďalšiu modernizáciu. Investície by mali byť minimálne na úrovni 50 miliónov eur. Spoločnosť za 15 rokov svojho pôsobenia na slovenskom telekomunikačnom trhu preinvestovala 1,8 miliardy eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies