Súd v Pakistane prepustil z väzenia radikálneho moslimského duchovného

NETKY.SK • 9 Január 2018, 09:04 • 2 min
Súd v Pakistane prepustil z väzenia radikálneho moslimského duchovného

PEŠAVÁR - V Pakistane prepustili v utorok z väzenia radikálneho moslimského duchovného Súfího Muhammada, ktorý v roku 2001 po Američanmi vedenej invázii do Afganistanu odišiel spolu s tisíckami dobrovoľníkov pomáhať militantnému hnutiu Taliban v boji proti koaličným silám.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Muhammadov právnik uviedol, že súd jeho klienta, ktorý bol vo väzení od roku 2009, prepustil zo zdravotných dôvodov. Muhammad je známy aj ako svokor mullu Fazlulláha, vodcu skupiny Tehríke Tálibán Pákistán (TTP)

 

K prepusteniu Muhammada došlo po tom, čo americký prezident Donald Trump obvinil Pakistan, že poskytuje útočisko teroristom a Spojené štáty pozastavili pomoc pre Islamabad v oblasti bezpečnosti.

 

Trump v tejto súvislosti povedal, že Spojené štáty v priebehu posledných 15 rokov poskytli "ľahkovážne" Pakistanu pomoc vo výške 33 miliárd dolárov, za ktoré okrem "lží a klamstiev" nič nedostali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies