Kiska nebude podľa Bugára opäť kandidovať: Postup Mosta je otázny

NETKY.SK • 7 Január 2018, 09:12 • 2 min
Kiska nebude podľa Bugára opäť kandidovať: Postup Mosta je otázny

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska sa podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára nebude opäť uchádzať o tento post.

slovakia

left justify in out

Bugár nateraz nevie povedať, ako sa k prezidentským voľbám a k prípadnej Kiskovej kandidatúre postaví Most-Híd. „Ak bude pán prezident rozhodnutý, čo urobí, potom sa k tomu postavíme,“ povedal v rozhovore pre TASR.

 

Bugár, ktorý dlhodobo obsadzuje popredné priečky rebríčkov dôveryhodnosti politikov, nad vlastnou prezidentskou kandidatúrou neuvažoval. „To sú veci, o ktorých som ešte nerozmýšľal. Strana bude musieť rozmýšľať, akú stratégiu zvolí,“ uviedol. Hoci v minuloročných krajských voľbách preferoval koalície so Smerom-SD a SNS, s ktorými aj vládne, do prezidentských volieb zrejme spolu nepôjdu.

 

„Smer aj SNS chcú vlastných kandidátov, takže aj tam sa budeme musieť rozhodnúť, čo je pre nás lepšie a kde sa strana vidí v budúcnosti. Ale je to ešte ďaleko,“ doplnil Bugár s tým, že prezidentské voľby budú až v roku 2019. „Momentálne sa zaoberáme komunálnymi voľbami,“ uviedol. V tých si podľa Bugára musia základné stranícke organizácie povedať, čo je pre ne najlepšie.

 

„Nebudeme ich brzdiť. Budú rôzne koalície,“ poznamenal Bugár. Most-Híd podľa jeho slov nevidí dôvod postaviť kandidáta na primátora Bratislavy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies