Nabrali ste počas sviatkov pár kíl navyše? Nezúfajte! Zbavte sa ich pomocou slaniny a vajíčok

NETKY.SK • 6 Január 2018, 16:00 • 2 min
Nabrali ste počas sviatkov pár kíl navyše? Nezúfajte! Zbavte sa ich pomocou slaniny a vajíčok

CANBERRA – Vianočné sviatky plné hojnosti nám častokrát vyčarujú mrzutý úsmev na tvári, keď sa v januári odvážime odvážiť. Pre tých, ktorí sa nevedia vzdať tzv. anglických raňajok, ktoré sú, chceme či nechceme, kalorickou bombou, máme dobrú správu!

slovakia

left justify in out

Austrálski vedci z Organizácie vedeckého a priemyselného výskumu Commonwealthu (CSIRO) na výživu prišli na to, že pravidelné a bohaté raňajky, ktoré by mali byť základom a začiatkom každého dňa, nám môžu dokonca znížiť váhu.

 

Podobnú filozofiu zastávali aj naši predkovia, ktorí si na raňajky skutočne dopriali. "Vôbec sa nemusíte báť kalórií, ktoré si doprajete na raňajky. Čím budú bohatšie, tým menej budete hladní počas dňa," tvrdia výživoví poradcovia. 

 

Ráno je dôležitý veľký prísun bielkovín, ktoré obsahuje aj slanina či vajíčka. Odborníci radia: Zbavte sa nízkotučných výrobkov na raňajky, tie vás dostatočne nezasýtia a celý deň budete rozmýšľať iba nad jedlom.

 

„Bielkovina v správnom množstve prijatá na raňajky znižuje pocit hladu v priebehu dňa. Odporúčam preto vajcia, syry a chudé mäso a z času na čas si môžete dopriať aj slaninu. Tieto suroviny však musia byť pripravené tým najzdravším možným spôsobom," hovorí profesorka Manna Noakesová. 

 

Odborníčka tvrdí, že prísun dostatočného množstva bielkovín v spojení s pravidelným pohybom, nám pomôže zbaviť sa nepohodlnej pneumatiky v oblasti brucha a cítiť sa lepšie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies