Baletná ikona Newyorského mestského baletu odchádza do dôchodku pre sexuálne obvinenia

NETKY.SK • 2 Január 2018, 07:52 • 2 min
Baletná ikona Newyorského mestského baletu odchádza do dôchodku pre sexuálne obvinenia

NEW YORK - Baletný majster Newyorského mestského baletu (New York City Ballet - NYCB) odchádza do dôchodku.

slovakia

left justify in out

Rozhodol sa tak v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho obťažovania. Peter Martins poslal predstavenstvu NYCB list, v ktorom uviedol, že škandál bolestivo zasiahol jeho rodinu. Sedemdesiatjedenročný umelec aj naďalej odmieta obvinenia.

Zástupcovia spoločnosti minulý mesiac uviedli, že Martins si počas nezávislého vyšetrovania prípadu vezme voľno z NYCB aj zo Školy amerického baletu (School of American Ballet). Najali tiež súkromnú firmu, aby preverila anonymný list, v ktorom baletného majstra obviňujú zo sexuálneho obťažovania. Rodák z Dánska vyhlásil, že bude spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Zástupca vedenia NYCB Charles Scharf sa poďakoval Martinsovi za jeho prácu. "Ďakujeme Petrovi za jeho obrovský prínos pre New York City Ballet, o ktorý sa staral viac ako tri dekády a doviedol ho tak do mimoriadnych umeleckých výšin," vyjadril sa Scharf, ktorý dúfa, že vyšetrovanie sa čoskoro skončí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies