Zabudnite na kvapky do nosa z lekárne. Ak máte upchatý nos pomôže vám príroda

NETKY.SK • 30 December 2017, 15:19 • 2 min
Zabudnite na kvapky do nosa z lekárne. Ak máte upchatý nos pomôže vám príroda

BRATISLAVA - Len málokto má to šťastie, že prežije zimu bez najmenšieho prechladnutia. Väčšina z nás sa musí potýkať aspoň s nejakou tou chrípkou či upchatým nosom. Aj ten ale dokáže pekne znepríjemniť život. Ako si s upchatým nosom poradiť?

slovakia

left justify in out

Skúste harmanček

 

Inhalujte harmančekový čaj alebo si naordinujte aromaterapiu. Na papierovú vreckovku kvapnite niekoľko kvapiek eukalyptu, myrhy, tymiánu alebo borievky, stlačte ju do malej guličky a vdychujte vôňu striedavo ústami a nosom.

 

Vyplachujte

 

Vyskúšajte tiež výplach nosa. Mierne osolenú vodu alebo známu slanú minerálku nalejte do misky, nosom opatrne vtiahnite dovnútra a vysmrkajte. Opakujte trikrát až päťkrát denne. Nosová hydroterapia pomáha zmenšiť opuchy sliznice.

 

O chrene ste už počuli?

 

Ak nemôžete v práci dýchať, kúpte si v lekárni kvapky, ale doma vám stačí privoniať si k čerstvo nastrúhanému chrenu, ktorý váš nos skvele uvoľní. Pozor, ak v kvapkách alebo sprejoch nie je len slaná voda, nikdy ich neužívajte dlhšie, ako týždeň a maximálne trikrát denne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies