Putin poďakoval Vučicovi za jeho rozhodnutie pomenovať park, na počesť súboru Alexandrovcov

NETKY.SK • 20 December 2017, 17:30 • 2 min
Putin poďakoval Vučicovi za jeho rozhodnutie pomenovať park, na počesť súboru Alexandrovcov

MOSKVA - Prezident Ruskej Federácie taktiež pripomenul, že pri účasti Ruska bola nedávno dokončená inštalácia mozaiky na kupoly chrámu svätého Savy v Belehrade. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Prezident Putin poďakoval prezidentovi Srbska Alexandrovi Vučicovi za rozhodnutie pomenovať park v centre Belehradu na počesť mŕtvych umelcov súboru piesní a tanca - Alexandrovcov. Slová vďaky Putin povedal na tlačovej konferencii po výsledkoch obojstranných rokovaní.

 

"V novembri tohto roku, v Srbsku vystupoval umelecký súbor Alexandrovcov. Ja som poďakoval prezidentovi Srbska, za rozhodnutie pomenovať park v centre Belehradu na počesť tohto vojensko-hudobného kolektívu a na pamiatku umelcov tejto skupiny, ktorí zomreli počas leteckej havárie v decembri roku 2016," povedal Putin.

 

Podľa jeho slov, osobitnú pozornosť počas rokovaní strany venovali otázkam kultúrnej a humanitárnej spolupráci. Putin pripomenul, že súčasťou Ruska bola nedávno dokončená inštalácia mozaiky na kupolu chrámu svätého Savy v Belehrade. Povedal, že v Srbsku sa obnovuje záujem o štúdium ruského jazyku, zostávajú úzke vzdelávacie vzťahy.

 

"Dohodli sme sa aj naďalej posilňovať kontakty medzi ľudmi, vrátane rozšírenia turistiky, a taktiež vytvárať priaznivé podmienky pre pobyt a prácu Rusov na území Srbska a Srbov v Ruskej Federácii," povedal ruský prezident .

 

Vučic pozval Putina na návštevu do Belehradu, na slávnostné otvorenie chrámu svätého Savy. "Ja som vyjadril hlbokú vďaku prezidentovi Putinovi, pozval som ho do Belehradu, pretože plánujeme otvorenie chrámu svätého Savy na 800. výročie srbskej pravoslávnej cirkvi a vyjadril som obrovské poďakovanie v mene celého srbského národa," povedal Vučic. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies