V Doneckej ľudovej republike vyhlásili, že ruskí dôstojníci opustili Donbas

NETKY.SK • 19 December 2017, 18:55 • 2 min
V Doneckej ľudovej republike vyhlásili, že ruskí dôstojníci opustili Donbas

DONECK - Všetci ruskí a aj ukrajinskí dôstojníci zo spoločného kontrolného centra pre monitorovanie a koordináciu režimu ukončenia paľby, bezpečne prekročili kontaktnú líniu, vyhlásil zástupca samostatne vyhlásenej Doneckej ľudovej republiky v spoločnom centre Ruslan Yakubov. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som poznamenať, že stiahnutie ruských dôstojníkov bolo nutné. Ich funkcia by tam mala byť ešte ďalší mesiac a pol," zdôraznil Yakubov. Moskva vyhlásila o ukončení práce v rámci spoločného kontrolného centra pre monitorovanie a koordináciu režimu ukončenia paľby a odvolaní ruských dôstojníkov, pozorovateľov z Donbasu.

 

Na Ministerstve zahraničných veci Ruskej Federácie vyhlásili, že Kyjev vytváral pre ruský, vojenský pozorovateľský personál "napätie, morálne a psychologické situácie a bránil v práci". Napríklad, dôstojníci boli obmedzovaní v prístupe ku kontaktnej línii a zakázali im komunikáciu s miestnym obyvateľstvom.

 

Kyjev odmietol obvinenia Moskvy a považuje tento krok za "provokáciu". Ukrajinská strana informovala, že tiež stiahne svojich pozorovateľov z nekontrolovaného územia, ale je však pripravená pokračovať v práci v spoločnom centre, ako aj Donecka ľudová republika.

 

Spoločné kontrolované centrum, pre monitorovanie a koordináciu režimu ukončenia paľby, bolo vytvorené z dôstojníkov generálnych štábov Ruska a Ukrajiny, na pokyny prezidentov oboch krajín. Centrum stvorili po uzatvorení dohôd v Minsku, ktoré sú zamerané na vyriešenie konfliktu v Donbase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies