Minulý týždeň bolo menej nehôd ako pred rokom, mŕtvych však viac

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 12:20 • 2 min
Minulý týždeň bolo menej nehôd ako pred rokom, mŕtvych však viac

Minulý týždeň bolo menej nehôd ako pred rokom, mŕtvych však viac - Krimi V 11. týždni (12.

slovakia

left justify in out

img

V 11. týždni (12.-18.3.) sa na slovenských cestách stalo 209 dopravných nehôd, čo je o 68 menej ako v rovnakom období vlani. Hoci nehôd bolo menej, počet úmrtí stúpol.
      Pri nehodách zomrelo osem ľudí, čo je o štyri viac ako pred rokom. Medzi usmrtenými bol jeden chodec a siedmi vodiči vozidiel so spolujazdcami. Smrteľné nehody sa stali v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom a Banskobystrickom kraji. Štyri kraje boli minulý týždeň bez vyhasnutých životov, a to Trenčiansky, Žilinský, Prešovský a Košický kraj. Príčinami viacerých tragických nehôd bola nezvládnutá rýchla jazda.
      Od začiatku tohto roka do 18. marca eviduje polícia na území Slovenska 51 úmrtí na cestách v dôsledku dopravných nehôd, čo je o päť menej ako v minulom roku (56). Na následky dopravných nehôd doposiaľ doplatilo životom 33 vodičov a spolujazdcov, 14 chodcov a štyria cyklisti. Pre motocyklistov tento rok zatiaľ tragický nebol. Celkovo došlo na slovenských cestách k 2634 dopravným nehodám, čo je o 423 menej ako v rovnakom období minulý rok (3057). 
      S príchodom jarného počasia očakáva polícia v cestnej premávke väčší pohyb chodcov, cyklistov, ale aj motocyklistov. Žiada preto všetkých účastníkov na cestách, aby dbali na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a zvýšili svoju opatrnosť.

Zdroj: PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies