V Kábule prebieha útok na bezpečnostné sily

NETKY.SK • 18 December 2017, 09:09 • 2 min
V Kábule prebieha útok na bezpečnostné sily

KÁBUL - Hovorca afganského ministerstva vnútra v pondelok oznámil, že v hlavnom meste Kábul prebieha útok, pri ktorom ozbrojení muži vtrhli do čiastočne postavenej budovy neďaleko výcvikového strediska tajnej služby v západnej oblasti metropoly a túto rozostavanú budovu obsadili.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva vnútra Nasrat Rahímí uviedol, že útočníci bojujú proti príslušníkom afganských bezpečnostných síl a do oblasti vyslali v pondelok už aj posily. Rahímí sa nezmienil o obetiach, ale potvrdil streľbu a explóziu v uvedenej mestskej lokalite, píše agentúra AP.

 

Afganský predstaviteľ Ghulám Hajdar Sarvarí už skôr oznámil, že v nedeľu v provincii Bádghís zahynul pri útoku militantného hnutia Taliban policajt a zranenia utrpeli traja ďalší ľudia.

 

Zástupca provinčného policajného šéfa Sarvarí povedal, že pri útoku sa povstalci zameriavali na policajný bezpečnostný post v odľahlom okrese Áb Kamarí. Zástupca dodal, že zabitým policajtom bol okresný policajný veliteľ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies