Putin dnes ráno uskutočnil telefonický rozhovor s americkým kolegom Trumpom

NETKY.SK • 15 December 2017, 18:07 • 2 min
Putin dnes ráno uskutočnil telefonický rozhovor s americkým kolegom Trumpom

MOSKVA/WASHINGTON - Ako informuje tlačová kancelária Kremľa , rozhovor sa konal z iniciatívy americkej strany. Vladimir Putin a Donald Trump počas rozhovoru diskutovali o aktuálnych otázkach obojstranných vzťahov. Informuje rg.ru.

slovakia

left justify in out

Taktiež prezidenti prediskutovali situáciu v krízových bodoch s dôrazom na riešenie jadrového problému na Kórejskom polostrove. Lídri Ruska a Spojených štátov sa dohodli pokračovať v kontaktoch.

 

V Moskve vidia vážne úspechy, odkedy je Donald Trump na pozícii prezidenta USA. Napríklad: rast trhov, čo hovorí o dôvere investorov ku americkej ekonomike. Ale niektoré veci Trump ešte nestihol urobiť. Napríklad, reformovať zdravotnú starostlivosť, zaznamenali v Kremli. Nepodarilo sa mu nadviazať ani vzťahy s Ruskom, čo Trump spomenul sám viackrát.

 

"Neviem, či je ešte ochotný, alebo už má všetku snahu vyčerpanú, ale ja vychádzam z toho, že nakoniec v záujmoch obidvoch národov - ruského aj amerického, normalizujeme naše vzťahy a budeme sa rozvíjať, či prekonávať spoločne hrozby," povedal prezident Ruska Vladimír Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies