Synovcov Nicolása Madura odsúdili na 18 rokov väzenia

NETKY.SK • 15 December 2017, 07:09 • 2 min
Synovcov Nicolása Madura odsúdili na 18 rokov väzenia

NEW YORK - Na 18 rokov väzenia odsúdili vo štvrtok v Spojených štátoch dvoch príbuzných venezuelského prezidenta Nicolása Madura, ktorí boli uznaní za vinných z organizácie obchodu s drogami.

slovakia

left justify in out

Efraína Antonia Campa Floresa (31) a Franquina Francisca Floresa de Freitas ( 33), ktorí sú synovcami Madurovej manželky a venezuelskej prvej dámy Cilie Floresovej, uznala porota za vinných z pokusu doviezť do Spojených štátov približne 800 kilogramov kokaínu.

 

Prokurátor navrhol uložiť obom mužom trest väzenia v trvaní 30 rokov, čo sudca odmietol. Obhajoba pre nich požadovala maximálne desaťročný trest s odôvodnením, že boli v obchode s drogami nováčikmi a v skutočnosti nikdy nijaké drogy do Spojených štátov nepriviezli.

 

Maduro ale aj ďalší vysokopostavení politici dlhodobo kritizujú USA, že sa obvineniami z pašovania drog, usilujú len medzinárodne zdiskreditovať socialistickú Venezuelu.

 

Venezuela zažíva hlbokú politickú a ekonomickú krízu v dôsledku spôsobu vládnutia prezidenta Nicolása Madura, ktorý sa snaží upevniť si moc.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies