Zarábajú aj po smrti

NETKY.SK • 13 December 2017, 09:55 • 2 min
Zarábajú aj po smrti

BRATISLAVA - Niektorí hovoria, že smrť nie je koniec. Toto tvrdenie perfektne vystihuje prípady niektorých celebrít. Komu sa úspešne darí expandovať majetok aj zo záhrobia?

slovakia

left justify in out

Michael Jackson

Michael Jackson sa opäť umiestnil na vrchole rebríčka najlepšie zarábajúcich zosnulých osobností sveta. Prvenstvo obhájil už piaty rok po sebe. Už počas svojho života bol v podstate legendou a tak nie je divu, že aj po svojej smrti jeho piesne stále zarábajú. Za minulý rok to bolo 75 miliónov dolárov.

 

obrazok

 

Arnold Palmer

Americkému golfistovi pribudlo za uplynulý rok na konto 40 miliónov dolárov, čiastočne vďaka predaju jeho značky limonád a ľadových čajov.

 

obrazok

 

Charles Schulz

Americký karikaturista, tvorca komiksov a predovšetkým autor legendárneho kresleného psíka Snoopyho zomrel pred 17 rokmi. Jeho meno zarobilo v minulom roku 30 miliónov dolárov a táto čiastka je najmä z licenčných podielov populárneho komiksu.

 

obrazok

 

Elvis Presley

Stále existujú ľudia, ktorí veria, že kráľ rokenrolu v roku 1977 nezomrel. Každopádne, ak niekde žije, má sa zrejme dobre. Len vlani zarobil 35 miliónov dolárov.

 

obrazok

 

Bob Marley
Bob Marley je známa reggae legenda, ktorá sa stala celkom dobrým posmrtným podnikateľom. V minulom roku sa mu podarilo zarobiť 23 miliónov dolárov.

 

obrazok

 

Tom Petty

Americký rocker  zomrel tento rok v októbri na zástavu srdca. Bolo mu 66 rokov. Ale aj po smrti prúdi na jeho konto dosť peňazí. Presne je to 20 miliónov dolárov.

 

obrazok

 

Prince

Vlani v apríli bol nájdený mŕtvy vo svojom nahrávacom štúdiu, údajne sa predávkoval opiátmi. Za posledný rok mu na účet prišlo 18 miliónov dolárov.

 

obrazok

 

Theodor Seuss Geisel

Theodor písal knižky pre deti a to pod pseudonymom Dr. Seuss. Zomrel v roku 1991, ale jeho dielo stále žije. Za uplynulý rok zarobilo 16 miliónov dolárov.

 

obrazok

 

John Lennon

Geniálny muzikant a člen slávnej kapely Beatles, bojovník za svetový mier. V roku 1980 ho zastrelil duševne chorý muž. Hoci Lennon nie je medzi živými 37 rokov, zarobil za uplynulý rok 12 miliónov dolárov.

 

obrazok

 

Albert Einstein

Fyzik, ktorého pozná celý svet, žil v rokoch 1879 až 1955.  Minulý rok zarobil 10 miliónov dolárov.

 

obrazok

 

David Bowie

David Bowie zomrel vo veku 69 rokov po 18-mesačnom boji s rakovinou. Jeho dielo je ale nesmrteľné a tak stále zarába. Povedané číslami je to 9,5 milióna dolárov.

 

obrazok

 

Elizabeth Taylor

Legendárna herečka zostáva kráľovnou vo svete podnikania celebrít s vôňami. Zomrela síce pred šiestimi rokmi, ale na jej konto napriek tomu za posledných 12 mesiacov pribudlo 8 miliónov dolárov.

 

obrazok
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies