Grécko: Parlament schválil novú zmluvu o pôžičke

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 08:11 • 2 min
Grécko: Parlament schválil novú zmluvu o pôžičke

Grécko Parlament schválil novú zmluvu o pôžičke - Politika Grécky parlament dnes schválil novú zmluvu o medzinárodnom záchrannom balíku, na základe ktorej krajina dostane pôžičku ďalších 172 miliárd eur. Poslanci dohodu schválili pomerom hlasov 213 ku 79,

slovakia

left justify in out

img

Grécky parlament dnes schválil novú zmluvu o medzinárodnom záchrannom balíku, na základe ktorej krajina dostane pôžičku ďalších 172 miliárd eur.
      Poslanci dohodu schválili pomerom hlasov 213 ku 79, pričom zástupcovia vládnej koalície socialistov a konzervatívcov prevažne hlasovali v súlade so straníckymi líniami.
      Grécko sa tento mesiac len tesne vyhlo bankrotu keď sa s krajinami eurozóny a Medzinárodným menovým fondom (MMF) dohodlo na dohode o pôžičke - druhej za dva roky - a tiež sa dohodlo na reštrukturalizácii dlhu s bankami a súkromnými veriteľmi.
      Grécko je od záchranných pôžičiek závislé od mája 2010. Výmenou za druhý balík pomoci musela vláda ešte viac znížiť dôchodky a platy, tiež sľúbila zrušenie 15.000 pracovných miest vo verejnom sektore.
      Predčasné parlamentné voľby sa očakávajú na prelome apríla a mája.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies