FOTO+VIDEO Horkýže Slíže majú šialeného fanúšika aj nový album! Pre slovenských priaznivcov chystajú veľké prekvapenie

NETKY.SK • 8 December 2017, 15:10 • 2 min
FOTO+VIDEO Horkýže Slíže majú šialeného fanúšika aj nový album! Pre slovenských priaznivcov chystajú veľké prekvapenie

BRATISLAVA – Bude to vraj pecka! Nitrianske zoskupenie Horkýže Slíže momentálne brázdi české pódiá, ale už teraz myslí na slovenských fanúšikov. Predkrmom je najnovší album s názvom Pustite Karola!, hlavným chodom bude pompézne budúcoročné turné. Na šnúre šiestich koncertov od Bratislavy po Košice nebudú chýbať najväčšie hity ani skladby, ktoré ´Slíže´ nikdy naživo nehrali. Domáce publikum sa môže tešiť na veľkú produkciu, logistiku zabezpečia až tri kamióny a nebudú chýbať ani veľkoplošné obrazovky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kto je Karol?

Bola to najfrekventovanejšia otázka na tlačovke. Jedna verzia hovorí o skalnom fanúšikovi skupiny, ktorý vraj skutočne existuje a je dlhodobo zavretý na nemenovanej psychiatrickej klinike. Z času na čas toto zariadenie môže opustiť, jeho kroky však nevedú za rodinou a blízkymi, ale výhradne na koncerty Slížov.

 

Druhá verzia vychádza z tradičného koncertného pokriku zanietených prívržencov nitrianskej kapely, Karol bol členom istej dychovky a niekoľkokrát už spoločne koncertovali. "Áno je to tak. Nejako tento popevok zľudovel, a návštevníci našich koncertov ho často pokrikujú. Takže sme sa pri tvorbe albumu trochu inšpirovali," prezradil Kuko.

 

 Doma je doma

"Na Slovensku sme nemali poriadne turné už dva roky a trošku sme to zanedbali, ak nerátame letné festivaly,  tak teraz to našim fanúšikom určite vynahradíme. My sa snažíme, aby náš koncert bol zakaždým dobrý a energický, baví to nás a baví to potom aj našich fanúšikov. A vtedy je to perfektné, keď funguje tá chémia medzi ľuďmi a kapelou," dopnil líder skupiny Kuko.

 

img

 

Štvrťstoročie na scéne a dve tisícky koncertov!

Nitrianska kapela je na hudobnej scéne už úctyhodných 25 rokov. Viaceré skladby dokonca zľudoveli. Odohrali vyše 2000 koncertov a na kanáli youtube majú vyše 100 miliónov videní. V českej ankete Zlatý Slávik ich ocenili ako druhú najobľúbenejšiu slovenskú kapelu.

 

"Kapela je ako rodina, ako manželstvo. Sú dobré chvíľky a sú zlé chvíľky. A keď sú ľudia rozumní a vedia sa medzi sebou dohodnúť, tak to bude vždy fungovať. Keď sú ľudia hlúpi, tak sa rozpadnú... Je to vždy o kompromisoch, keď sa niekomu niečo nepáči, vždy si to vysvetlíme, či hádkou alebo dobrým slovom. Vždy sme sa dokázali zhodnúť a preto sme spolu vydržali tak dlho..." uzatvára Mário ´Sabotér´ Sabo.

 

Otec a syn na jednom pódiu

Predkapelou Horkýže Slíže Tour 2018 bude mladá kapela z Nitry Zoči Voči, v ktorej zhodou náhod účinkuje aj syn gitaristu Juraj Štefánik ml.

 

 

 

Čo ste (ne)vedeli o Kukovi

Na gitare mu to až tak nešlo, preto začal hrať na base

Má vraj  problémy s rytmom

Čím je starší, tým nosí basu nižšie (momentálne niekde pod úrovňou pásu)

Inšpiroval ho Sting, a má rád Fleu z Red Hot Chilli Peppers

Nepáči sa mu monotónna hudba, musí byť rôznorodá, ale nie ani príliš ´tvrdá´ani príliš ´mäkká´

Mladé české publikum nevie čo je to brnkátko (trsátko, pozn.)

V Čechách si vyslúžili prezývku ´strejdové´ (strýkovia, pozn.)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies