Predaj migrantov do otroctva môže byť zločinom proti ľudskosti

NETKY.SK • 8 December 2017, 06:25 • 2 min
Predaj migrantov do otroctva môže byť zločinom proti ľudskosti

NEW YORK - Bezpečnostná rada (BR) OSN v noci na piatok odsúdila predaj afrických imigrantov do otroctva v Líbyi ako "zneužívanie ľudských práv", ktoré môže predstavovať zločiny proti ľudskosti.

slovakia

left justify in out

Toto vyhlásenie prijalo všetkých 15 členov BR OSN. Dokument súčasne obsahuje výzvu na urýchlené prešetrenie podozrení z predaja ľudí do otroctva a apel na postavenie páchateľov pred súd.

 

Táto reakcia BR OSN súvisí s videomateriálom, ktorý ešte v novembri odvysielala americká spravodajská televízia CNN. Film obsahoval zábery na Afričanov, ktorých na trhu v Líbyi predávali do otroctva. Reportáž vyvolala pobúrenie medzinárodného spoločenstva. BR OSN následne vyzvala líbyjské úrady a všetkých členov OSN, aby dodržiavali svoje záväzky vyplývajúce z medzinárodného práva vrátane rešpektovania práv migrantov.

 

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) odhaduje, že v Líbyi sa nachádza 700-tisíc až milión migrantov, a v tamojších táboroch ich zadržiavajú úrady aj zločinecké skupiny. Líbya je tranzitný štát na trase migrantov putujúcich z Afriky cez Stredozemné more do Európy za lepším životom.

 

V preplnených líbyjských táboroch žijú obrovské počty migrantov a utečencov v neľudských podmienkach - trpia nielen preľudnenosťou, ale aj nedostatkom jedla, mučia ich, vydierajú. Často sa dostanú do rúk zločincov, ktorí ich údajne predávajú do otroctva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies