Minister kultúry Marek Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu v Smer-SD

NETKY.SK • 7 December 2017, 16:01 • 2 min
Minister kultúry Marek Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu v Smer-SD

BRATISLAVA - Minister kultúry Marek Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu v strane Smer-sociálna demokracia. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca ministerstva kultúry Jozef Bednár.

slovakia

left justify in out

"Svoje rozhodnutie písomne oznámil predsedovi strany Robertovi Ficovi ešte minulý týždeň. Hlavným dôvodom jeho odchodu z vedenia Smeru je presvedčenie o potrebe zmien aj vo vedení strany," uviedol Bednár s tým, že Maďarič zostáva radovým členom Smeru-SD. "Z pozície člena vlády alebo poslanca národnej rady bude presadzovať myšlienky a hodnoty slovenskej sociálnej demokracie," dodal.

Stranu Smer-SD čaká v sobotu celoslovenský snem. Jedinou istou zmenou zatiaľ je odstúpenie ministra kultúry Mareka Maďariča z postu podpredsedu strany z vlastnej vôle. Maďarič sa viac o túto stranícku funkciu nemieni uchádzať. V súčasnosti nie je podľa informácií agentúry SITA zrejmé, či ho niekto nahradí. Na najvyššej úrovni by abdikácia Maďariča mala byť jedinou zmenou. Podľa informácií agentúry SITA by sa v najbližších dňoch nemala udiať ani žiadna zmena vo vláde. Dnes bude ešte zasadať predsedníctvo Smeru-SD, na ktorom sa budú zaoberať súčasnou situáciou a prípravou snemu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies