Je to vražda ruského športu, povedala Tarasovová. "Chce sa mi zavýjať!"

NETKY.SK • 6 December 2017, 16:13 • 2 min
Je to vražda ruského športu, povedala Tarasovová. "Chce sa mi zavýjať!"

MOSKVA - Ako vraždu ruského športu pomenovala popredná krasokorčuliarska trénerka Tatiana Tarasovová utorňajší verdikt Medzinárodného olympijského výboru (MOV) vylúčiť inkriminovanú krajinu zo ZOH 2018 v Pjongčangu v Kórejskej republike za inštitucionalizované dopingové prečiny zo ZOH 2014 v Soči.

slovakia

left justify in out

"Je to absolútne nespravodlivé riešenie na základe výpovedí človeka, ktorého by mali postaviť pred medzinárodný súd. Nemôžeme prijať, že ak niekto dopoval, je to politika celého štátu," povedala Tarasovová pre Sport Express a dodala: "Nenachádzam slová. Nežiada sa plakať, ale priam zavýjať."

 

img

Tatiana Tarasovová. Foto: Facebook

 

 

Tarasovová však zároveň s prihliadnutím na okolnosti ocenila príležitosť štartu pod označením Olympionici z Ruska (OAR) po individuálnom splnení stanovených kritérií: "MOV napriek onomu hlavnému rozhodnutiu zároveň patrí vďaka za umožnenie účasti jednotlivých pretekárov."

Tarasovová pre Business FM označila za zodpovedného číslo jeden šéfa rezortu športu z inkriminovaného obdobia Vitalija Mutka, medzičasom vicepremiéra: "Pre krajinu je zahanbujúce mať vo funkcii ministra osobu, ktorá dopustila takúto situáciu. Považujem ho za vinného a nemenej všetkých, ktorí mu pomohli dostať sa na ten post."

 

Mutka vyhlásil MOV v utorok vo švajčiarskom Lausanne za doživotne nežiaducu osobu pod piatimi kruhmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies