Upozornenie pre slovenských občanov cestujúcich do Egypta

NETKY.SK • 23 Marec 2012, 07:38 • 2 min
Upozornenie pre slovenských občanov cestujúcich do Egypta

Upozornenie pre slovenských občanov cestujúcich do Egypta

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) Slovenskej republiky v súvislosti s vývojom situácie v Egypte opakovane odporúča slovenským občanom, ktorí sa chystajú cestovať do krajiny, aby zachovávali maximálnu ostražitosť a jednoznačne sa vyhýbali demonštráciám, väčším zhromaždeniam ľudí, fotografovaniu protestných zhromaždení, hliadkujúcich ozbrojených vojakov alebo policajtov. Vzhľadom na rastúcu kriminalitu je nevyhnutné naďalej byť maximálne opatrný najmä pri pohybe vo večerných hodinách.
      Ministerstvo dôrazne neodporúča slovenským občanom cestovať do oblasti severného Sinaja a všetkých prihraničných oblastí, ktoré predstavujú pre cestovateľov zvýšené bezpečnostné riziko. Rovnaké odporúčanie sa týka aj fakultatívnych výletov mimo oblasti turistických centier Sharm Al Sheikh, Taba, Dahab a Hurghada. Situácia v týchto turistických centrách zostáva pokojná.
      Ministerstvo odporúča vyplniť pred cestou do Egypta registračný formulár, ktorý pomôže zastupiteľskému úradu v prípade núdze poskytnúť rýchlu, kvalitnú a plnohodnotnú pomoc. Formulár je na internetovej adrese https://www.mzv.sk/App/Reg/RegGate.nsf. 

Zdroj: TASR/MZV



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies