Ples v opere bude česko-slovenský, hviezdy budú len z týchto krajín – napríklad Lucie

NETKY.SK • 20 November 2017, 15:34 • 2 min
Ples v opere bude česko-slovenský, hviezdy budú len z týchto krajín – napríklad Lucie

BRATISLAVA - Miro Žbirka, Jana Kirschner či kapela Lucie v pôvodnej zostave. To budú niektoré z hviezd januárového bratislavského Plesu v Opere. Vyhrávať bude Big Band Gustava Broma.

slovakia

left justify in out

Organizátori nadchádzajúceho 18. ročníka dobročinného Plesu v opere zverejnili jeho program. Interpreti si 13. januára svojimi koncertmi v historickej budove Slovenského národného divadla pripomenú okrem charitatívneho rozmeru podujatia, ktorým je vzdelávanie zdravotne znevýhodnených detí, i začiatok jubilejnej storočnice od vzniku Československa.

Organizátori preto do programu pripravovaného Plesu v opere zaradili vystúpenia slovenského speváka Mira Žbirku či legendárnej českej kapely Lucie, ktorá do Bratislavy zavíta dokonca v pôvodnej zostave. Chýbať nebude ani vystúpenie Jany Kirschner, Katky Knechtovej, Dana Bártu, Svetlany Rymarenko či Martina Madeja. Niektorí zo spomínaných umelcov sa pritom na pódiu predstavia i v netradičných česko-slovenských dvojiciach za hudobného sprievodu Big Bandu Gustava Broma pod taktovkou dirigenta Vladimíra Valoviča. „Máme toľko spoločného, nielen v hudbe a kultúre, stále sme si blízki ľudsky a dokážeme naďalej spolupracovať. Veď čo môže byť krajším príkladom, ako keď legendárny československý orchester dlhé roky vedie slovenský dirigent,“ poznamenal Valovič. V ďalších priestoroch historickej budovy SND sa zasa pod vedením primáša Martina Sleziaka predstaví súbor Lúčnica.

Hosťom budú počas večera servírovať výber zo špecialít slovenskej a českej národnej kuchyne a zastúpenie budú mať aj slovenskí a českí vinári.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies