Facebook si od svojich používateľov pýta nahé fotografie: Má to však svoj dôvod

NETKY.SK • 20 November 2017, 11:17 • 2 min
Facebook si od svojich používateľov pýta nahé fotografie: Má to však svoj dôvod

Sociálna sieť Facebook rozbieha novú službu, ktorá môže mnohým používateľom veľmi pomôcť.

slovakia

left justify in out

Už nejeden človek sa dostal do nezávideniahodnej situácie, keď jeho ohrdnutý ex-partner po rozchode uverejnil fotografie, ktoré boli počas vzťahu určené výhradne pre neho. Šteklivé zábery zobrazujúce nahotu bez cenzúry vedia byť mimoriadne kompromitujúce a to aj v prípade, že nie ste verejne známa osoba. Také niečo by nechcel zažiť nikto. Jednou možnosťou je predchádzanie podobným nepríjemnostiam tým, že takéto fotky partnerovi nepošleme, no ak sa to predsa len už stalo a vy sa zrazu obávate o svoju povesť, Facebook má riešenie.

 

Sociálna sieť začala v Austrálii testovať novú službu, ktorá dokáže ochrániť vaše súkromie. Vyvinuli totiž technológiu, ktorá dokáže vytvoriť digitálne „DNA“ vašej nahej fotografie a pokiaľ by sa ktokoľvek pokúsil uverejniť ju prostredníctvom Facebooku, bude okamžite zablokovaná.

 

Ak teda má niekto podozrenie, že by mohlo dôjsť k úniku intímnych snímok, stačí, ak konkrétne fotografie nahrá na Facebook. Tie, samozrejme, nebudú dostupné nikomu. Služba však vytvorí akýsi digitálny popis, na základe ktorého budú systémom jednoznačne rozpoznateľné, čím znemožní každý pokus o ich zverejnenie.

 

Táto funkcionalita sa objavila už v roku 2009, kedy ju vytvoril Microsoft. Vtedy ale mala isté rezervy, vďaka ktorým sa rozpoznávanie fotiek dalo obísť. Súčasná podoba identifikátora však rozpozná zábery aj v prípade, že boli nejakým spôsobom pozmenené, preto by mala zabezpečiť spoľahlivú ochranu súkromia používateľov Facebooku.

 

Spoločnosť zároveň nabáda aj ostatné online služby, aby podobné opatrenia zaviedli tiež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies