Kotlebovci to roztočili: na politikov aj médiá dávajú podnet pre porušenie moratória

NETKY.SK • 15 November 2017, 17:41 • 2 min
Kotlebovci to roztočili: na politikov aj médiá dávajú podnet pre porušenie moratória

BANSKÁ BYSTRICA - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) podala hromadný podnet na štátnu volebnú komisiu na viacerých politikov vrátane prezidenta Kisku, ako aj na niekoľko médií. Pripisujú im porušovanie povinného moratória v súvislosti s krajskými voľbami.

slovakia

left justify in out

Ako na tlačovej besede v Banskej Bystrici konštatoval tajomník a poslanec strany Rastislav Schlosár, 48 hodín pred voľbami aj počas konania volieb 4. novembra boli v tlači, v televíznom spravodajstve a na weboch zverejnené desiatky príspevkov, ktoré "hrubo porušovali zákon týkajúci sa volebného moratória". Malo sa to stať tým, že útočili na ĽSNS a jej kandidátov, osobitne na predsedu strany Mariana Kotlebu, kandidujúceho na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja, prípadne vyzdvihovali iných protikandidátov.

 

Schlosár vymenoval médiá, ktoré sa podľa neho mali dopustiť porušovania volebného moratória: Denník N, Nový čas, Pravda, Sme, RTVS, TA3 a TV JOJ, ako aj viaceré webové stránky. "Došlo k nehoráznemu zásahu do priebehu volieb, ovplyvňovaniu a manipulovaniu voličov. Sme presvedčení, že aj tento faktor sa podpísal na výsledkoch našej strany v krajských voľbách," zhodnotil.

 

"Na tejto špinavej a hlavne nezákonnej kampani sa však podieľali nielen mnohé médiá, organizácie a jednotlivci, ale i sám prezident SR Kiska," zdôraznil Schlosár. Ten sa mal podľa neho mal priamo v deň volieb vyjadriť v tom zmysle, aby sa na miesta predsedov krajov a poslancov zastupiteľstiev nedostali "extrémisti a novodobí fašisti", čo odvysielali niektoré televízie. "Je jasné, že keď hovorí o extrémistoch a fašistoch, myslí tým našu stranu, nakoľko sa mnohokrát o nej otvorene vyjadroval ako o strane extrémistickej a fašistickej," konštatoval tajomník ĽSNS.

 

Kotlebova strana zhromaždila príspevky z médií a vyhodnotila ich ako porušenie volebného moratória. "Zákon sa týka všetkých. Voči tým, ktorí ho porušujú, by mala byť vyvodená zodpovednosť, vrátane prezidenta SR. Je len na komisii, ako sa s tým vysporiada, ako bude konať," dodal Schlosár.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies