VIDEO Tesco rozhnevalo ľudí po celom svete, v jeho vianočnej reklame vystúpila moslimská rodina

NETKY.SK • 10 November 2017, 15:54 • 2 min
VIDEO Tesco rozhnevalo ľudí po celom svete, v jeho vianočnej reklame vystúpila moslimská rodina

Vianoce sú síce ešte ďaleko, no značky a obchody už tlačia reklamy v plnom prúde. Veď o čom sú sviatky, keď nie o biznise. Tesco ale nevymyslelo svoje promo najšťastnejšie, namiesto priazne zákazníkov, si všetkých rozhnevalo.

slovakia

left justify in out

Vo videu vystupuje niekoľko rodín, ktoré pripravujú vianočnú večeru rôznymi spôsobmi. V jednej scéne sa však objavila moslimská rodina a práve to ľudí nahnevalo.

 

 

Mnoho ľudí má pocit, že sa niekto príliš nasilu snaží zmiešať rôzne kultúry. Na Twitteri sa pod reklamou strhla lavína kritiky:

 „Prečo ukazujete moslimov, ako slávia Vianoce? Asi im nikto nepovedal, že moslimovia ich neoslavujú,“ napísal jeden z nespokojných občanov.

 

„Je to nechutné! Na Vianoce si predsa všetci kresťania pripomínajú ukrižovanie Krista. Prečo všade pcháte moslimov? To im už prispôsobujete aj naše sviatky?" Napísala iná kritička.

 

„Takto sa naša kultúra uberá do zabudnutia. Haló! Aj my máme právo veriť v nášho Boha!“

 

„Hrozné. Kam sa podela podstata Vianoc? Tesco chce prilákať moslimov len aby v ňom minuli peniaze,“ píše ďalší užívateľ Twitteru.

 

Vedenie Tesca sa však bráni.  Podľa spoločnosti by mal mať každý možnosť užiť si Vianoce, aj keď ich neuznáva. „Každý je počas Vianoc v Tescu vítaný a sme hrdí na to, akými rôznymi spôsobmi ich naši zákazníci slávia,“ vyjadril sa hovorca, podľa ktorého je cieľom reklamy rôznorodosť. 

 

img

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies