Smer-SD dnes hodnotil krajské voľby, Kaliňák verí, že stranu podrží silný líder

NETKY.SK • 7 November 2017, 13:22 • 2 min
Smer-SD dnes hodnotil krajské voľby, Kaliňák verí, že stranu podrží silný líder

BRATISLAVA - Užšie vedenie Smeru-SD sa dnes zaoberalo hodnotením výsledkov regionálnych volieb, ale predseda strany Robert Fico na rokovanie neprišiel.

slovakia

left justify in out

Vedenie Smeru rokovalo hodinu a pol v centrále strany v Bratislave na Súmračnej ulici. Po rokovaní podpredseda Smeru Marek Maďarič novinárom povedal, že vedenie otvorilo diskusiu o voľbách, ktorú však neuzavrelo. Bude v nej pokračovať spolu s predsedom Ficom. Podľa Maďariča je bežné, že predseda na rokovania nechodí a aj teraz dal dopredu vedieť, že nepríde. Podľa Maďariča sa užšie vedenie strany dnes vôbec nezaoberalo personálnymi otázkami.

 

Strana sa napriek nižšej voličskej podpore jej kandidátov turbolencií neobáva, pretože má silného lídra Roberta Fica. Pred dnešným stretnutím vedenia Smeru-SD to novinárom povedal podpredseda strany a minister vnútra Robert Kaliňák.

 

"Našou úlohou je najmä adekvátne prezentovať naše myšlienky a prácu. Na tom musíme popracovať," povedal. Podľa Kaliňáka každý výsledok volieb niečo načrtne. Dôvod na svoj odchod z funkcie nevidí.

"Z pohľadu regiónov vidno, že sú dramatické rozdiely. V niektorých krajoch sme skončili lepšie ako v minulých voľbách, v ostatných naopak. Mňa najviac osobne mrzia Košice. Je obdivuhodná práca Richarda Rašiho (Smer-SD) v meste a Košický kraj trochu zmeškal možnosť mať podobne silný rozvoj ako mesto," povedal. Vicepremiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrinni však personálne zmeny v strane pripustil. "Musíme hľadať spôsob, ako pokračovať ďalej tak, aby strana bola úspešná v komunálnych aj parlamentných voľbách. Ak neurobíme vôbec nič, pokles bude pokračovať," myslí si.

 

Podpredseda Smeru-SD a minister hospodárstva Peter Žiga tvrdí, že ak bude musieť vyvodiť zodpovednosť za kauzu odmeny pre advokáta Radomíra Bžána, ktorá mohla strane poškodiť, urobí to. "Ja som si vždy vedel s kolegami zo strany vydiskutovať otvorené otázky a nemám problém to urobiť ani teraz," odkázal. Minister kultúry a podpredseda strany Marek Maďarič zopakoval, že výsledok volieb bol pre Smer-SD prehrou. Podrobnejšie to komentovať nechcel, veci si chce prebrať s kolegami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies