Brat teroristu z Toulouse už pozná počet rokov, ktoré si odsedí za mrežami

NETKY.SK • 3 November 2017, 12:18 • 2 min
Brat teroristu z Toulouse už pozná počet rokov, ktoré si odsedí za mrežami

PARÍŽ - Súd v Paríži poslal na 20 rokov za mreže Abdelkadera Meraha, brata Mohameda Meraha, ktorý v roku 2012 zabil v mene teroristickej siete al-Káida vo francúzskych mestách Montauban a Toulouse sedem ľudí.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročného Meraha uznali vinným z teroristických trestných činov, súd však dodal, že pri útokoch nezohral priamu rolu. Súd okrem toho poslal za mreže ďalšieho podozrivého Fettaha Malkiho, ktorý dostal 14-ročný trest.

Súdny proces s oboma mužmi sa začal minulý mesiac. Prokurátori pre Meraha, ktorý bol obvinený z podnecovania bratovho záujmu o džihád a z pomoci pri krádeži skútra, ktorý Mohamed pri útoku použil, požadovali doživotný trest. Pre Malkiho, ktorý útočníkovi poskytol zbraň, muníciu a nepriestrelnú vestu, žiadali 20-ročný trest odňatia slobody.

Mohamed Merah zabil 11. marca v Toulouse jedného vojaka francúzskej armády, o štyri dni neskôr v Montaubane zastrelil ďalších dvoch vojakov a 19. marca opäť v Toulouse pred tamojšou židovskou školou zabil rabína, jeho dvoch synov vo veku štyri a päť rokov a sedemročné dievča. Merah si pritom všetky vraždy nakrúcal na kameru, ktorú mal pripevnenú na hlave. Boli to prvé džihádistické útoky vo Francúzsku od roku 1995. Po 32-hodinovom obliehaní útočníkovho bytu ho polícia nakoniec zastrelila.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies