Erdogan predstavil plán na výrobu tureckej značky auta

NETKY.SK • 2 November 2017, 15:33 • 2 min
Erdogan predstavil plán na výrobu tureckej značky auta

ISTANBUL - Turecko mieri na automobilový trh. Prezident Recep Tayyip Erdogan vo štvrtok oznámil, že do roku 2021 by sa mali v krajine predávať autá domácej značky.

slovakia

left justify in out

Erdogan už dlhšie podporuje myšlienku tureckého auta. Krajina má veľký automobilový priemysel, vyrába však americké a európske značky a vyváža ich do Európskej únie (EÚ). V minulosti pritom Turecko vyvinulo a predávalo vlastné autá, vrátane modelu Anadol, ale ich výrobu ukončilo v 90. rokoch minulého storočia.

 

"Verím, že naši ľudia uprednostnia toto auto, keď budú mať možnosť správnej voľby," povedal Erdogan na slávnostnom ceremoniáli v prezidentskom paláci, kde päť spoločností podpísalo dohodu o vytvorení konzorcia.

 

Erdogan pri tejto príležitosti vyhlásil, že je "hanba", že Turecko nemá vlastnú značku auta a sľúbil plnú osobnú podporu projektu, ktorý prispeje k diverzifikácii exportu. Vyjadril nádej, že do roku 2019 bude hotový prototyp.

 

Súčasťou konzorcia sú spoločnosti: BMC, turecko-katarský výrobca obrnených vozidiel, skupina Anadolu, Kiraca Holding - miestna automobilová spoločnosť, telekomunikačný gigant Turkcel a Zorlu Holding.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies