Podvodník chcel babičku pripraviť o úspory, tá s ním však vybabrala!

NETKY.SK • 30 Október 2017, 12:47 • 2 min
Podvodník chcel babičku pripraviť o úspory, tá s ním však vybabrala!

ŠAHY - Dôchodkyňa sa nenechala oklamať podvodníkom, namiesto toho mu pripravila pascu.

slovakia

left justify in out

Dôchodkyňa pomohla polícii dolapiť podvodníka, ktorý sa ju pokúsil obrať o úspory, keď jej zavolal a vydával sa za lekára.

 

46-ročný Július z Lučenca kontaktoval 80-ročnú seniorku a oznámil jej, že jej syn mal autonehodu. Uviedol tiež, že si pri nej rozhrýzol jazyk a nemôže rozprávať. Tvrdil, že pri havárii vážne zranil ďalšiu ženu, ktorej hrozí smrť. Ak však uhradí sumu 500 eur, nehodu neohlásia. V priebehu debaty však požadovanú sumu zvýšil na 5000 eur. Do telefónu povedal, že sa ešte ozve.

 

Dôchodkyni sa na celej veci však niečo nezdalo, preto okamžite kontaktovala svojho syna, aby si overila, že je v poriadku. Ten jej poradil, aby na požiadavky klamára naoko pristúpila. Žena sa teda dohodla s podvodníkom na tom, že na druhý deň sa po peniaze zastaví. Mala ich odovzdať mužovi v okuliaroch len cez okno.

 

Vtedy už mala nachystanú obálku s nastrihanými papiermi a bola zalarmovaná polícia. Keď teda muž po peniaze prišiel, zadržali ho priamo pri preberaní obálky.

 

Vyšetrovatelia Júliusa obvinili z podvodu a momentálne sa spracováva návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento čin mu momentálne hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 3 do 10 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies