Rodičia, majte sa na pozore! Internetom sa šíri ďalšia nebezpečná výzva ohrozujúca deti

NETKY.SK • 25 Október 2017, 11:12 • 2 min
Rodičia, majte sa na pozore! Internetom sa šíri ďalšia nebezpečná výzva ohrozujúca deti

Na verejnosti sa v posledných týždňoch objavili prípady záhadného zmiznutia detí, ktoré môžu byť prepojené s novou facebookovou výzvou.

slovakia

left justify in out

Nie je to tak dávno, čo svetom otriasol prípad počítačovej hry s názvom Modrá veľryba, ktorá deti nabádala k sebatrýzni a samovražde. Len o pár mesiacov na to sa na internete objavuje ďalší fenomén, ktorý ohrozuje tých najzraniteľnejších.

 

V posledných týždňoch prenikli na verejnosť informácie o viacerých nezvestných deťoch, ktoré zmizli z nevysvetliteľných dôvodov zo dňa na deň bez akejkoľvek stopy. O deň až dva sa však vrátili, prípadne našli. Tieto deti obvykle nedokázali racionálne zdôvodniť, prečo z domu odišli.

 

Podobne to bolo aj v prípade jedenásťročnej Leah Taylor, ktorá minulý týždeň odišla zo školy skôr, no domov sa nevrátila. Našli ju až na druhý deň. Dievča bolo v poriadku. Keď pátrali po tom, čo ju viedlo k danému konaniu, ako jedna z mála sa zmienila o 48-hodinovej facebookovej výzve, ktorá má vraj deti nabádať k odchodu z domu. Majú sa dobre ukryť a byť takto čo najdlhšie. Odmenu získava ten, o kom bude v súvislosti so zmiznutím najviac zmienok na Facebooku.

 

Približne v rovnakom čase zažila horor aj Louise Delacy z Anglicka, ktorá prostredníctvom sociálnej siete upozornila rodičov na svoju skúsenosť. Jej syn sa hral s kamarátom v parku a krátko na to obaja náhle zmizli. Hoci sa chlapci našli zdraví, je samozrejmé, že ich prípad rodičov vydesil. Louise uviedla, že jej syn popieral akúkoľvek súvislosť s facebookovou výzvou. Vraj o tom nikdy nepočul. Jeho odpoveď však podľa nej nebola úplne dôveryhodná.

 

Isté je, že podobných záhadných dvojdňových zmiznutí pribúda. Nikto sa však nechce priznať, prečo tak konal. Samotná spoločnosť Facebook uviedla, že už intenzívne pracuje na tom, aby nebezpečnú výzvu odhalila a zabezpečila tak dostatočnú ochranu pre všetkých používateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies