Česi neodvysielajú dokument slovenkej filmárky o Babišovi pred voľbami, kritička hovorí o jednostrannosti

NETKY.SK • 20 Október 2017, 09:59 • 2 min
Česi neodvysielajú dokument slovenkej filmárky o Babišovi pred voľbami, kritička hovorí o jednostrannosti

BRATISLAVA – Slovenská filmárka Zuzana Piussi, ktorá sa nebojí poukazovať na kontroverzné skutočnosti o politikoch, predstavila svoj nový dokument o českom politikovi Andrejovi Babišovi. Tento film sa však na českých televíznych obrazovkách objaví až po víkendových parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

Filmárka, ktorá má už na svojom konte viacero polaritných dokumentov, predložila svoje dielo Českej televízii. Tá momentálne dokument odmietla odvysielať. Zuzanu informovala, že dokument odvysiela najskôr po parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia už tento víkend.

 

Ako sama uviedla, dokument neprinesie nový pohľad na Babišovu politiku, aké by sa už predtým na ČT neobjavili. Preto nerozumie, prečo vedenie českej televízie prišlo k takémuto rozhodnutiu. Cieľom filmu je poukázať na Babišove sporné podnikanie a politické aktivity.

 

Autori tejto filmovej snímky Zuzana Piussi a Vít Janeček, Selský rozum predstavujú ako film o poľnohospodárstve, sedliakoch a najväčšom sedliakovi všetkých čias. Filmová kritička Kristína Kudeľová kroky ČT schvaľuje. Tak sa totiž slušný film nerobí. Podľa jej názoru film poukazuje na skutočnosti iba z jednej stránky, pričom obsah nie je vyvážený.

 

Kritička sa obáva, že odvysielanie tohto dokumentu pred voľbami, by mohlo výrazne ovplyvniť rozhodnutie voliča, ktorý chcel svoj hlas odovzdať strane Andreja Babiša. Svoj názor odôvodnila tým, že argumenty proti Babišovi, spomenuté v dokumente, sú ultraľavicové, pričom sa s Andrejom Babišom ani raz nestretli a neposkytli mu priestor vyjadriť sa k problematike.

 

Kritičke chýbajú svedkovia, ktorí by obvinenia z dokumentu potvrdili. 

 

Zuzana Piussi momentálne čelí viacerým žalobám. Za nepovolené natáčanie sudkyne Kožíkovej, ktorá sa nevedomky ocitla vo filme Nemoc tretej moci, ju dokonca zastupoval Daniel Lipšic, a to bez nároku na honorár. Za stiahnutie žaloby sa dokonca prihovoril aj minister zahraničia ČR Karel Schwarzenberg. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies