Horskí záchranári pomáhali v Tatrách turistovi s vážnymi psychickými problémami

NETKY.SK • 16 Október 2017, 09:03 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali v Tatrách turistovi s vážnymi psychickými problémami

VYSOKÉ TATRY - Zamestnanec Téryho chaty vo Vysokých Tatrách v nedeľu (15.10.) podvečer na Horskú záchrannú službu (HZS) oznámil, že sa u nich nachádza človek s vážnymi psychickými problémami a potrebuje pomoc.

slovakia

left justify in out

Po konzultácii s lekárom odišli na chatu dvaja horskí záchranári.

 

Ďalšia skupina ôsmich záchranárov vyštartovala zo Starého Smokovca na Zamkovského chatu, kde najprv čakali na pokyny, v prípade, že by 45-ročného slovenského turistu bolo treba odniesť z chaty za pomoci transportných prostriedkov. Napokon skupina záchranárov na Téryho chatu pokračovala, aby muža dostali po upokojení do bezpečia.

 

Pacient, po podaní liekov na upokojenie, zostúpil spolu so záchranármi až na Hrebienok, kde ho prevzala za prítomnosti príslušníkov Policajného zboru posádka rýchlej zdravotnej pomoci. Záchranná akcia, ktorej sa zúčastnilo päť profesionálnych a päť dobrovoľných zmluvných záchranárov HZS, bola ukončená po polnoci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies