VIDEO Pozrite si, aký kus života vám zaberie úradovanie. Toto vás šokuje!

NETKY.SK • 10 Október 2017, 07:59 • 2 min
VIDEO Pozrite si, aký kus života vám zaberie úradovanie. Toto vás šokuje!

BRATISLAVA – Nielen každý jeden podnikateľ, ale aj fyzická osoba sa dennodenne stretáva so zbytočnou a mnohokrát nezmyselnou byrokraciou na Slovensku. Záležitosti na úradoch sa podarí vybaviť na prvý pokus iba výnimočne. Poznáte to?

slovakia

left justify in out

Podnikateľské prostredie na Slovensku zaťažuje neustály nárast a častá obmena byrokracie. Mnohí podnikatelia sa mnohokrát dokážu len ťažko orientovať v zmenách a na základe kontrol sa dostávajú do nepríjemných situácií spojených s vyplácaním pokút, ktoré sú im na základe kontroly vyrubené. Počet regulácii každoročne narastá, čím vzniká chaos medzi podnikateľmi. Nemožno však opomenúť ani náklady spojené s reguláciou a administratívou, ktoré sa neustále zvyšujú.

 

Odborníci so spoločnosti INESS si slovenskú byrokraciu rozložili na drobné a prišli na to, že malý podnikateľ nad samotnou administratívou strávi nespočetné hodiny, ktoré by namiesto úradovania mohol venovať zveľaďovaniu svojho podniku. Na základe byrokratického indexu, ktorý sa im podaril vytvoriť, prišli na to, že malý podnikateľ, ktorý zamestnáva troch či štyroch zamestnancov, strávi administratívnou činnosťou ročne až 164 hodín, čo je jeden pracovný mesiac.

 

Nás zaujímalo, ako by sa dal celý proces zjednodušiť, ktoré opatrenie vlády sa dá hodnotiť pozitívne, a ktoré by mali z procesu vymiznúť. Na ktorom mieste sa umiestnila SR v rebríčku byrokracie v porovnaní s európskymi krajinami, či prispeje k zjednodušeniu zriadenie e-schránok a aké sú reakcie začínajúcich podnikateľov, sme sa spýtali analytika Martina Vlachynského. Viac sa dozviete v priloženom videu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies