Na Bratislavskom hrade bude najväčší kulinársky piknik na Slovensku

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 06:59 • 2 min
Na Bratislavskom hrade bude najväčší kulinársky piknik na Slovensku

Na Bratislavskom hrade bude najväčší kulinársky piknik na Slovensku

slovakia

left justify in out

img

Súťaž slovenských a českých šéfkuchárov vo varení jedál Primerba Cup, jarný trh zeleninárov, viac stánkov či beseda s lekárom Igorom Bukovským sú novinky víkendu dobrého jedla a pitia Slovak Food Festival 2012. Jeho tretí ročník s voľným vstupom sa uskutoční v záhrade Bratislavského hradu od 25. do 27. mája.
      Na tradičnom mieste opäť nebudú chýbať majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc, prezentácia niekoľkých slovenských regiónov s tradičnými produktmi, najvýznamnejšie vinárske spoločnosti, súťaž novinárskych tímov vo varení a sprievodný program pre celé rodiny, na ktorom sa podieľa Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV).
      Podľa organizátorov je to najväčší piknik na Slovensku podporený najvýznamnejšími a najlepšími reštauráciami, hotelmi z celej krajiny i kvalitnými výrobcami z potravinárskeho segmentu. Pre návštevníkov je pripravených množstvo prezentácií produktov a seminárov z oblasti gastronómie, nových trendov použitia a kombinovania surovín i zdravého životného štýlu. Budú si môcť pochutnať na tradičných aj exotických kulinárskych špecialitách z celého sveta od majstrov kulinárskeho umenia. Spestrením budú kuchárski umelci, ktorí naživo predvedú, čo všetko sa dá vykúzliť na tanieri.
      "V súťaži šéfkuchárov sa v piatok a sobotu predstaví 20 finalistov. Túto súťaž Primerba Cup budeme organizovať každé dva roky," pre TASR uviedla riaditeľka festivalu Martina Luknárová.
      Podľa Zuzany Tomanovej z ÚĽUVu bude pre deti aj rodičov k dispozícii škola remesiel a ďalšie možnosti v stane i vonku na vyskúšanie svojich zručnosti. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies